2019-11-28 10:19Pressmeddelande

Trädgårdsmästarna på Ulriksdals Värdshus binder årets julkransar

Trädgårdsmästare Maria Hult binder julkransarTrädgårdsmästare Maria Hult binder julkransar

Förberedelserna inför julen på Ulriksdals Värdshus är i full gång. Sedan ett par veckor tillbaka har trädgårdsmästare Maria Hult och florist Ella Rolf torkat blommor och kvistar från odlingen framför huset och de omgivande skogarna. Växterna ska bland annat användas till årets juldekorationer. Den 17 november bjuder de in allmänheten att lära sig att binda sin egen julkrans – ett evenemang som lämpar sig för både vuxna och barn.

- Vi vill uppmuntra alla att upptäcka naturen och ta tillvara på det hösten erbjuder. Många glömmer bort att njuta av naturen så fort mörkret faller men det är en perfekt tid att samla växter från omgivningen och skapa vackra juldekorationer i lugn och ro innan julstressen kommer igång, säger trädgårdsmästare Maria Hult.

Julen på Ulriksdals Värdshus kommer att gå i naturens tecken. Det klassiska julbordet, som dukats upp sedan 1800-talet, har i år flertalet rätter som innehåller grönsaker och örter från den egna köksträdgården däribland grönkål, bönor och gurka.

- Gästerna som besöker oss i december kommer mötas av ett fantastiskt julbord med många gröna inslag. Hela huset kommer dessutom vara pyntat med naturliga juldekorationer av torkade blommor och sädesslag, allt för att få till en klassisk, hållbar och vacker jul här i värdshuset, säger Maria Hult.Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Marknadskommunikatör
Mikaela Palmqvist