2018-12-14 08:49Pressmeddelande

Svenska Brasserier utsett till Karriärföretag 2019

Restaurangkoncernen Svenska Brasserier har utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. 

Utmärkelsen delas årligen ut till de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara de mest attraktiva företagen att göra karriär på och Svenska Brasserier är det första bolaget i restaurangbranschen som har fått utmärkelsen.

        Det känns fantastiskt att vi utsetts till ett av Sveriges mest attraktiva företag att göra karriär på. Att vi är det första bolaget i restaurangbranschen att få utmärkelsen är givetvis särskilt glädjande. Utnämningen är ett kvitto på att vi gör rätt saker för att behålla och attrahera nya medarbetare, säger Sofia Göransson, personalchef på Svenska Brasserier.

Under 2018 har över 1000 företag genomgått en granskningsprocess där de utvärderats utifrån olika HR-relaterade kriterier såsom karriärsidor, närvaro i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma samt mätningar gällande attraktivitet som arbetsgivare. Med utgångspunkt i denna utvärdering har Svenska Brasserier utsetts till Karriärföretag 2019, tillsammans med andra bolag såsom Volvo, SEB, Alfa Laval och Vattenfall.

       – Vi jobbar ständigt för att synliggöra karriärvägar för våra medarbetare så att de har möjlighet att välja att utvecklas med oss som företag. Under det senaste året har vi utvecklat fler ledarutvecklingsmöjligheter via gruppledarskap och har även en Sturehofakademi som är under uppbyggnad, säger Sofia Göransson

Över 700 medarbetare arbetar inom Svenska Brasserier och koncernen driver restaurangerna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Tavernina, Luzette, Ulriksdals Värdshus och Stockholms Matmarknad.

Juryns motivering till varför Svenska Brasserier utsetts till Karriärföretag
”Genom att ge medarbetarna stora möjligheter att utvecklas och göra karriär arbetar Svenska Brasserier attraktivt med sitt Employer Branding. Med en innovativ arbetsmiljö samt karriärmöjligheter för sina medarbetare inom verksamheten utses härmed Svenska Brasserier till ett av Sveriges Karriärföretag 2019.”Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner