2019-12-04 13:25Pressmeddelande

Nu presenteras årets alkoholfria juldrinkar

Äntligen är julsäsongen här och vinterns festligheter väntar runt hörnet. Sommelier- och drinkexpert Linda Mikiasson på Ulriksdals Värdshus har inspirerats av vinterns smaker i framtagandet av årets alkoholfria drinkar. Lindas alkoholfria juldrinkar passar utmärkt på glöggminglet, julfesten och nyårsfirandet.

- Vi tycker om att kunna erbjuda våra gäster lyxigare alkoholfria drinkar. Det ska vara lika gott och härligt njuta av en alkoholfri drink som ett glas champagne under julens festligheter, säger Linda Mikiasson.

För den som vill ta del av de alkoholfria drinkarna på bästa sätt finns de att beställa under Ulriksdals Värdshus traditionsenliga julbord som pågår i december.

Så gör du Ulriksdals Värdshus alkoholfria drinkar i vinter:

Äppelmust med kryddig topping
12 cl Äppelmust
lättvispad grädde
mörk choklad
kanelstång
pomerans

Gör så här:
Riv lika delar mörk choklad, kanelstång och pomerans och blanda samman till ett strössel. Värm äppelmust och häll i ett cocktailglas, skikta på grädde och avsluta med att strössla över den kryddiga toppingen.

Lingonspritz
2 cl Citronjuice
6 cl lingonlag (använd vätskan från rårörda lingon)
eventuellt 2 cl sockerlag 
Sodavatten

Gör så här:
Dra en citron längs glaset och doppa i socker för en frostad kant. Rör citron och lingonspad, och smaka av med sockerlag efter smak. Toppa med soda. Garnera med en rosmarinkvist och några lingon.

Bubblig lemonad med lavendel och gurka
5 cl lavendelsockerlag (1 del vatten och 3 delar socker, låt lavendel dra i het lag likt te)
6 cl citronjuice
2 cm gurka
sodavatten
äggvita

Gör så här:
Muddla gurkan i shaker, tillsätt sockerlag, citron och äggvita, skaka. Sila upp i glas, toppa upp med sodavatten.Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Marknadskommunikatör
Mikaela Palmqvist