2019-05-27 19:19Pressmeddelande

Myllymäki gör grönt gästspel på Ulriksdals Värdshus

Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier, Fanny Sturén, restaurangchef Ulriksdals Värdshus & Maria Hult, trädgårdsmästare vid Ulriksdals VärdshusTommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier, Fanny Sturén, restaurangchef Ulriksdals Värdshus & Maria Hult, trädgårdsmästare vid Ulriksdals Värdshus

Grönsaker och örter från köksträdgården vid Ulriksdals Värdshus står i fokus när Tommy Myllymäki, tillsammans med sina kollegor Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg, bjuder in till en grön middag under fyra kvällar i juni. Upplägget är avslappnat och endast 36 gäster per kväll kommer att kunna njuta av den rustika sexrättersmiddagen gjord på nyskördade råvaror från trädgården. 

- Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse från köksträdgården. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals Värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet genomförs 11-12 juni samt 18-19 juni och menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk. Middagens olika serveringar kommer att ske runt om i köksträdgården och i värdshusets paviljong där gästerna kommer att sitta tillsammans vid delade bord för en gemensam matupplevelse.

- Att skifta fokus från animaliskt protein och istället låta det gröna stå i centrum känns helt rätt i tiden och det är uppskattat av såväl kockar som gäster. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals Värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals Värdshus.Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Marknadskommunikatör
Mikaela Palmqvist