2019-10-15 10:59Pressmeddelande

Luzette fyller 5 år och bjuder in till fest

Det har hunnit gå fem år sedan Luzette slog upp dörrarna till den vackra och k-märkta lokalen från 1871 i Stockholms Centralstation. I samband med årsdagen för öppnandet arrangerar Luzette en stor fest på torsdag den 17 oktober. Firandet inleds kl. 17:00 med invigning av restaurangens nya bardel och efter det uppträder ett franskt live-band under hela kvällen.

Det känns fantastiskt roligt att Luzette fyller fem år och det är något som vi verkligen vill fira tillsammans med våra gäster. Det kommer att vara generösa jubileumserbjudanden hela kvällen och i matsalen kommer gästerna att kunna njuta av en specialkomponerad femrättersmeny, säger Luzettes restaurangchef Björn Wallentin.

På några få år har Luzette blivit ett väletablerat franskt brasserie med mat- och dryckesresan genom Frankrike som ett tydligt signum. Arkitekterna bakom Luzette, Jonas Bohlin och Kalle Dinell, har vunnit Guldstolen för vackraste restaurangen i Sverige och nyligen tog även restaurangchef Björn Wallentin emot pris för årets kroginteriör på Restauranggalan.

Med Luzettes intåg fick Centralen precis vad den tidigare saknat - ett vattenhål för stressade resenärer, mitt i myllret. Det är en vacker restaurang och det påminns jag om varje dag när jag ser entusiastiska gäster som kommer hit, säger Björn Wallentin.

Femrättersmeny för kvällen – 325 kr

Ostron med tillbehör
Paté med dijonsenap och cornichons
Rôtigrillad gårdsdskyckling med potatis, lök, paprika och calvadossås
Två sorters ost
Crème brûlée

För att boka bord under jubileumskvällen ring 08 519 31600 eller boka direkt online på luzette.se.

Läs mer om 5-årsjubileumet på luzette.se/luzette-fyller-5-ar/

För mer information eller intervjuer, vänligen kontakta:
Björn Wallentin, restaurangchef på Luzette
Mobil: 076-836 22 32

 


Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Restaurang Luzette
Restaurang Luzette