2018-10-30 09:50Pressmeddelande

Jonathan Kasche blir ny köksmästare på Ulriksdal Värdshus

Med start i oktober blir Jonathan Kasche ny köksmästare på Ulriksdals Värdshus. Jonathan kommer senast från Lilla Bjers på Gotland och har tidigare arbetat på bland annat Lilla Ego och Farang. Han kommer att stötta Jonas Andreasen som varit kökschef på Ulriksdal Värdshus sedan Svenska Brasserier tog över värdshuset i september 2016.

Jonathan Kasche utanfr Ulriksdals Vrdshus

  • Jonathan har precis den erfarenhet och ambition som vi letat efter. Han delar den vision som vi har för maten på värdshuset och han blir en nyckelspelare för vår fortsatta utveckling. Hans erfarenheter från Lilla Bjers kommer att vara viktiga när vi nu skapar en helt ny matupplevelse där råvaror från vår egna köksträdgård står i centrum, säger Stefan Barenthein, restaurangchef på Ulriksdals Värdshus.

Under det senaste året har många viktiga förändringar genomförts på Ulriksdals Värdshus för att förbättra gästupplevelsen. En av de viktigaste satsningarna har varit återetableringen av Ulriksdals köksträdgård. Trädgården är nu i bruk igen och de egna trädgårdsmästarna tillhandahåller värdshuset med egenodlade grönsaker till de rätter som serveras.

  • Ulriksdal är en fantastisk plats där vi har den stora förmånen att ha grönsaksodlingen precis utanför fönstret. Tillsammans med trädgårdsmästarna och våra andra samarbetsgårdar vill jag skapa en levande och hållbar restaurang där det gröna på tallriken är i fokus, säger Jonathan Kasche, ny köksmästare på Ulriksdals Värdshus.

Ett av Jonathans första avtryck är att han har infört en ny typ av matupplevelse på Ulriksdal. Skördemenyn är ett axplock av det bästa från Ulriksdals köksträdgård samt det värdshusets samarbetsgårdar har att erbjuda. Gäster får börja med att välja ett protein (kött/fisk/veg) som serveras med ett urval av varma och kalla grönsaksrätter i mindre portioner. Allt dukas upp på bordet så att sällskapet som äter kan dela och smaka allt.

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Barenthein, restaurangchef på Ulriksdals Värdshus.

Telefon: 070-886 46 82

Jonathan Kasche, köksmästare på Ulriksdals Värdshus

Telefon: 073-803 07 60Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner