2018-02-09 09:14Pressmeddelande

Jan Hietala utställning "Jans tunga"

15 februari till den 13 mars visar Taverna Brillo en utställning med Jan Hietala, Jans tunga.
Utställningen Jans tunga presenterar en serie grafiska blad.
 

Information om utställningen

Jan Hietala är konstnär och filosofie doktor i arkitektur. Hans verksamhetsområde är konst, arkitektur och gastronomi. Hietalas är intresserad av hur sociala behov påverkar den konstnärliga processen och därmed dess resultat. I mer än ett decennium har han studerat konstnärskollegan Eugène Janssons (1862-1915) arbeten. Utställningen Jans tunga presenterar en serie grafiska blad.

Jans tunga är även en rekonstruktion av Janssons favoriserade mat. Vi vet inte mycket om Jansson matvanor. Dagböcker och brev brändes efter hans död. Däremot vet vi med exakthet vad kretsen omkring Jansson tyckte om. Maten utgår från Hietalas familjerecept men i en italiensk tappning.

Tidigare projekt inom gränslandet konst och gastronomi som Hietala har genomfört är Äta Arbeta Vila på Färgfabriken Norr, illustrationerna till Marinettis Cookbook med Charlotte Birnbaum som redaktör och Frukost i det gröna på University of Chiang May. Hietala har ställt ut på Moderna Museet, Finska institutet Paris och Thielska Galleriet för att nämna några institutioner.Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner