2019-05-06 07:15Pressmeddelande

Gröna dagar på Riche och Teatergrillen

Rabarberskott från odlingarna vid Ulriksdals VärdshusRabarberskott från odlingarna vid Ulriksdals Värdshus

 

Svenska närodlade primörer står i fokus när Riche och Teatergrillen anordnar ”Gröna dagar” under en hel vecka i maj. Vårens första skörd från de egna odlingsmarkerna framför Ulriksdals Värdshus kommer att serveras tillsammans med de bästa grönsakerna som Sverige har att erbjuda. Den tillfälliga menyn, som kommer att finnas på restaurangerna under perioden 13-19 maj, består av råvaror i säsong, både från odlingar, skog och hav – men med betoning på det gröna. På menyn finns bl.a. egenodlad pak choi, rabarber och fänkål. 

- Att få jobba med nyskördade grönsaker och örter från våra egna odlingar framför Ulriksdals Värdshus är verkligen fantastiskt. Allt som odlas i den 1,5 hektar stora köksträdgården får växa i näringsrik jord helt öppet vilket ger en unik smak och textur. Dessutom är det så närodlat det kan bli med endast några kilometers avstånd till city, säger Anders Ludvigsson, kökschef på Riche.

 Grönsaksodlingen på Ulriksdals Värdshus är en del av restaurangkoncernen Svenska Brasseriers omfattande satsning på hållbarhet. Odlingarna förser koncernens restauranger - däribland Sturehof, Taverna Brillo och Luzette - med grönsaker efter säsong. Det odlas även blommor och andra växter som används för att smycka restaurangerna invändigt. 

 - Vi har en ambition om att skapa ett slutet kretslopp där växtlighet, djur och människor lever i harmoni med varandra. Vi vill att gästerna på våra restauranger ska få upp ögonen för allt det gröna som odlas här i vårt närområde. Det svenska klimatet och den jordmån vi har gör att våra grönsaker får säregna karaktärsdrag och vi gläds åt att kunna bjuda våra gäster på nya, närodlade smakupplevelser, säger Maria Hult, trädgårdsmästare vid Ulriksdals Värdshus.

 


Ämnen: Riche

Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Marknadskommunikatör
Mikaela Palmqvist