2018-11-30 09:27Pressmeddelande

Egg Nog XO - Teatergrillens nya juldrink

Teatergrillens barmästare, Mathin Lundgren presenterar årets juldrink – klassisk äggtoddy på en exklusiv cognac – Egg Nog XO.

Äggtoddy är en av de mest klassiska jul- och vinterdrinkarna och i år tar vi den till en ny nivå. Drinken bjuder på en silkeslen, rik och balanserad smakupplevelse med ägg, mjölk och grädde som bas. Kryddad med bland annat kryddnejlika, muskotnöt, kryddpeppar, apelsin, mandel och ingefära ger den en smak av jul.

  • Egg Nog XO är en härlig drink för att komma i julstämning med goda vänner. Drinken är ett mellanting mellan drink och dessert och gör sig utmärkt som avslutning på en god middag hos oss, säger Mathin Lundgren, barmästare Teatergrillen.

Varje vecka kommer barmästarna att sätta grunden i köket och låta smakerna mogna och smälta samman tills det är dags att skaka upp och servera. Som pricken över i:et har vi i år provat oss fram till det bästa spritbasen för denna drink. Valet föll på en exklusiv XO Cognac som ger drinken en mustig fruktighet och extra elegant dimension.

  • Vanligtvis används inte exklusiv cognac i drinkar men för att komma i riktigt julstämning vill vi vara extra generösa mot våra gäster och servera något extraordinärt, säger Mathin Lundgren.

Mathin Lundgren är prisbelönt barmästare på Teatergrillen, författare till boken ”Barmästarens manual” och syns frekvent skaka drinkar i TV4´s Nyhetsmorgon.

Egg Nog XO kommer att serveras i Teatergrillens bar under december månad.

MATHIN LUNDGREN, barmästare
Teatergrillen

Nybrogatan 3
114 34 Stockholm 
TN° 0702063703
Instagram: @teatergrillen

CARL CARBONI
M. +46 73 950 47 68  

T. +46 8 664 19 00  

Svenska Brasserier
Humlegårdsgatan 19A
114 46 Stockholm 


Ämnen: Riche

Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner