2020-06-01 06:00Pressmeddelande

Kulturen efter corona - webbinarium med kulturministern

Idag kl.16.00 arrangerar Svensk Scenkonst och Sveriges Museer ett webbinarium under vår gemensamma plattform Kultur i Almedalen. Webbinariet är ett ett samtal om kulturens förutsättningar i en tid av hårdare konkurrens med andra offentliga utgifter.

Temat för samtalet är de långsiktiga förutsättningarna för ett redan hårt pressat kulturliv som drabbas av coronakrisen. Kultur ska vara tillgänglig för alla och kultur stärker demokratin, men hur gör vi det möjligt framöver?

Medverkande är: kulturminister Amanda Lind och moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp. Mikael Brännvall, vd, Svensk Scenkonst och Jeanette Gustafsdotter, gs, Sveriges Museer. Moderator är Nisha Besara, tidigare chef för Unga Klara.


Om Svensk Scenkonst

Svensk Scenkonst är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom musik, dans och teater. Våra drygt 100 medlemmar erbjuder professionell scenkonst i hela landet. Svensk Scenkonst arbetar för att ge optimala förutsättningar för att bedriva och utveckla konstnärlig verksamhet och samtidigt vara ansvarstagande arbetsgivare.

Kontaktpersoner

Annika af Trolle
Kommunikationschef
Annika af Trolle