2021-06-14 13:23Pressmeddelande

Brett kulturpolitiskt program vid Kultur i Almedalen 2021

Hållbarhet, nationell kulturpolitik och de nya förutsättningarna efter pandemin. Idag släpper Svensk Scenkonst och Sveriges Museer programmet för Kultur i Almedalen som arrangeras den 5-6 juli.

Årets Kultur i Almedalen livesänds digitalt från Junibackens terrass i Stockholm. På programmet står som vanligt högaktuella kulturpolitiska samtal och diskussioner. 

Hur lång är armen mellan politiken och de kommunala museerna? Hur kan liveevenemangen bidra till en hållbar utveckling? Lever den svenska kulturpolitiken upp till idealet om konstnärlig frihet och hur kan den nationella kulturpolitiken utvecklas efter pandemin? Det är några av de frågor som diskuteras mellan politiker, branschföreträdare och andra kulturaktörer under två späckade programdagar.

- Det är viktigt för oss att visa upp kulturens kraft och betydelse i samhället, under Kultur i Almedalen kan vi positionera viktiga framtidsfrågor hos politikerna, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare för Sveriges Museer.

Kultur i Almedalen samlar en bredd av aktörer och brännande frågor tas upp.  Programmet inleds med frågan om kulturpolitikens betydelse, där Svensk Scenkonst och Sveriges Museer sätter ljuset på kulturens olika förutsättningar i Sverige och vad den nationella kulturpolitiken har för syfte. Bland medarrangörerna finns intresseorganisationer, myndigheter och kulturaktörer.

- Kultur i Almedalen är en viktig arena för kulturpolitiska samtal. Jag är glad att vi kan presentera ett brett program med många angelägna ämnen, exempelvis politikens avstånd till kulturen, hållbarhetsfrågor och den nationella kulturpolitikens uppgift, säger Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst.

 Hela programmet för Kultur i Almedalen finns på www.kulturialmedalen.se


Om Svensk Scenkonst

Svensk Scenkonst är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom musik, dans och teater. Våra drygt 100 medlemmar erbjuder professionell scenkonst i hela landet. Svensk Scenkonst arbetar för att ge optimala förutsättningar för att bedriva och utveckla konstnärlig verksamhet och samtidigt vara ansvarstagande arbetsgivare.

Kontaktpersoner

Annika af Trolle
Kommunikationschef
Annika af Trolle