2020-03-10 21:16Pressmeddelanden

Vincent Arvidsson ska leda cykelprojektet Dynamo Sundsvall

Nu är det klart med projektledare för 20 miljonerkronorssatsningen ”Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull”. 48-årige Vincent Arvidsson kommer närmast från Region Västernorrlands enhet för regional utveckling, där han har fungerat som projektledare för ”SMART 2.0-projektet” där man analyserar och kartlägger Västernorrlands näringslivs styrkeområden, som exempelvis skog, besöksnäring och IT.

Arvidsson har en gedigen erfarenhet som egen företagare, projektledare och utvecklare inom cykel-, besöksnärings-, bygg- och entreprenadbranschen och kommer att starta sitt arbete som projektledare för Dynamo Sundsvall redan första april.

Det här känns fantastiskt bra och jag tror verkligen att projektet har potential att bli en av de största ”besöksnäringsdragarna” i regionen. Titta bara på hur besöksnäringen har utvecklats i t ex Åre, Järvsö och Trysil tack vare deras satsningar på terrängcykling och cykelturism, och det här kommer att bli en anläggning och ett besöksmål i nationell toppklass, säger Dynamoprojektets nye projektledare Vincent Arvidsson.


Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull är tänkt att pågå under tre år (2020-23), och under den tiden ska olika spännande banor för terrängcykling anläggas i området kring Södra berget, med Friluftscentrum som nav. Förutom rena motionsbanor, planeras även så kallade ”flowbanor” och även en XCO-bana – den typ av tävlingsbana som används i olympiska sammanhang. Tre asfalterade ”Pumptracks” ska också anläggas i tre kommundelar i Sundsvall, och hela konceptet kommer också att knytas ihop med S:t Olavsleden, och den nyligen öppnade Downhillbanan i Sundsvalls slalombacke.

Men framför allt är Dynamo Sundsvall ett affärsutvecklingsprojekt som syftar till att öka konkurrenskraften för små och medelstora företag inom besöksnäringen och skapa hållbar tillväxt med hjälp av nya affärsmodeller och utvecklade affärsidéer, anpassade utifrån cyklisternas behov. Insatserna ska resultera i nya produkter, tjänster och tillväxt i befintliga och nya företag.

- Med tanke på Vincents bakgrund som entreprenör inom naturturism, hans projektledarerfarenhet och hans goda kunskaper om byggprojekt och upphandlingsfrågor känns han som helt rätt person att leda det här viktiga besöksnärings- och affärsutvecklingsprojektet i Sundsvall, säger Anders Erlandsson, friluftsstrateg på Kultur och fritidskontoret som har lett rekryteringsarbetet.


Redan i år kommer ett 20-tal företag, i en affärsutvecklingsserie få möjlighet till utbildning, coachning, workshops och inspirerande studiebesök och föreläsningar, där målet är att ett flertal nya företag, produkter och affärsidéer skapas inom segmentet terrängcykling och cykelturism. Själva anläggningsarbetet i området kring Friluftscentrum Södra berget kommer att inledas i höst, men det mesta av byggarbetet sker under 2021 och 2022.


För ytterligare information kring projektet och rekryteringen nås Anders Erlandsson på
073-398 03 70 och Vincent Arvidsson på 070-542 09 35.


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.