Efter ett 3,5 års socialt investeringsprojekt som Sportoteket, blir nu Fritidsbanken en ordinarie verksamhet inom Sundsvalls kommun. Organisatoriskt kommer Fritidsbanken drivas via Kultur- och fritidsförvaltningen. När nu Sportoteket blir Fritidsbanken så ingår Sundsvall därmed i en stark familj med många andra kommuner i Sverige.
Från tidigare tre lokaler så koncentreras nu utlåning av sport- och fritidsutrutstning till en lokal i Sallyhill. Detta vill vi fira naturligtvis med en nyinvigning.
Vi har bjudit in ett 50-tal personer till ett mingel där vi hoppas även du/ni vill komma. Du får träffa en härlig blandning av politiker, personal, tjänstepersoner, föreningsmänniskor och samverkspartners till Fritidsbanken.
På plats finns såväl kommunstyrelsens vice ordförande Bodil Hansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande Niklas Evaldsson samt från Fritidsbankens huvudkontor i Karlstad Henric Byström.
- Vi har idag 95 Fritidsbanker i 85 kommuner runt om i landet och vi har med stort intresse följt Sundsvalls satsning på Sportoteket, säger Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken Sverige. Vi är glada och stolta över att Sundsvall nu valt att bli en del av Fritidsbanken och ser fram emot att tillsammans utveckla verksamheten vidare för att ge ännu fler invånare tillgång till en aktiv fritid.
- Det är glädjande att se att projektet Sportoteket, som är vårt första sociala investeringsprojekt i Sundsvall, har gått från projektstadiet till att nu vara en del av vår ordinarie verksamhet. Att vi också kopplar ihop Sundsvall med resten av Sverige när vi ansluter oss till Fritidsbanken är ju bara ytterligare ett plus. Det ska bli otroligt spännande att se hur Fritidsbanken utvecklas i framtiden i Sundsvall. Jag vet att redan nu har projektet gjort stor skillnad och fått barn och unga att prova på idrotter som de annars inte hade haft möjlighet att göra. Som politiker blir jag glad för jag ser att det går att göra skillnad.
I och med att Sportoteket nu blir Fritidsbanken ändras också förutsättningarna med att utlån av sport – och fritidsutrustning kan ske till intresserade i alla åldrar. Här öppnas större möjligheter till att hela familjen kan få möjlighet att prova på en ny aktivitet tillsammans
- Att ha fått jobba med projektet Sportoteket har varit ett roligt och spännande uppdrag och att nu få ta det vidare som Fritidsbanken och försöka utveckla verksamheten ytterligare blir en häftig utmaning. Med ett brett politiskt stöd, massvis med låntagare och givare i Sundsvall samt starka Fritidsbanken Sverige i ryggen säger verksamhetsansvarige Per Jutterström optimistiskt om framtiden.
Hoppas att ni vill vara med och fira vår nyinvigning!
Datum: Fredag den 17 januari
Klockan: 12.30-13.00
Plats: Fritidsbanken, Sallyhillsvägen 9
Kontakt:
Bodil Hansson, vice ordf. kommunstyrelsen
060-19 13 66, 070-675 66 73 bodil.hansson@sundsvall.se
Niklas Evaldsson, ordförande kultur och fritidsnämnden
060-19 19 18, 073-866 52 88 niklas.evaldsson@sundsvall.se
Per Jutterström, verksamhetsansvarig
070-106 26 78 per.jutterstrom@sundsvall.se
Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig Fritidsbanken
073-514 07 35, henric@fritidsbanken.se
Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.