2019-11-25 21:05Pressmeddelanden

Succén kommer tillbaka – ny skidkryssning till Sundsvall i vinter!

I februari 2019 genomförde Birka Cruises världens första renodlade skidkryssning, från Stockholm till Sundsvall. De 650 kryssningsgästerna gav upplevelsen 4,8 i betyg på en femgradig skala och det är ett högre gästbetyg än Birka har haft på någon av sina långkryssningar – oavsett destination.

Därför är det en självklarhet att succén nu ska återupprepas. Lördag den 15 februari klockan 08:30 anländer Birkakryssaren återigen till Tunadalshamnen, den här gången med förhoppningsvis uppemot 1 000 passagerare.

Faktum är att några av de enskilda utflyktsmålen fick ännu högre betyg, men att få ett så högt betyg för den totala kryssningsupplevelsen, där bland annat både mat och utflyktsmål ingår är unikt!

- Framför allt är vi nöjda med samarbetet mellan Birka och Sundsvall, inte minst när det gäller lokala matproducenter, och det här kommer vi att utveckla ytterligare till nästa kryssning, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent på Birka Cruises.

På tisdag 26 november, 09:00 i Näringslivsbolagets lokaler i Stadshuset i Sundsvall, kommer Sofia Juniwik presentera nyheter, bland annat kring förändringar i utflyktsutbudet på kommande skidkryssning. Hon ger även en djupare sammanfattning av den gästundersökning som genomfördes efter förra kryssningen.

På plats finns även Näringslivsbolagets marknadschef Anna Borggren, samt Birkas köksmästare Christian Johansson, som kommer att berätta om kryssningsmenyn och det förstärkta samarbetet med lokala matproducenter.

Representanter för media är mycket välkomna, för ytterligare information kring pressträffen nås Sofia Juniwik på 070-848 77 07, och Anna Borggren på 070-602 04 56.


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.