2022-11-17 06:15Pressmeddelanden

Socialtjänsten flyttar ut till prioriterade bostadsområden för tillgängligare stöd och service – nu invigs lokalerna i Nacksta

Pressinbjudan: Invigning av Socialtjänstens nya lokal för råd och stöd till barn, unga och familjer i Nacksta.
Tid: Fredag den 18 november klockan 13.30, banden klipps av Jonas Väst (S) nämndsordförande Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen.
Plats:
Axvägen 15, Nacksta, Sundsvall.

 

Fredag den 18 november inviger kommunen Socialtjänstens nya lokal för råd och stöd till barn, unga och familjer i Nacksta. Genom utlokaliseringen skapas en mer nära och tillgänglig socialtjänst för de barn, unga och familjer som är i behov av socialtjänstens stöd. Avsikten är att utlokaliseringen ska förbättra förutsättningarna till ett mer förebyggande arbete med möjlighet till tidig upptäckt och tidigt stöd, samt skapa ökade möjligheter till samverkan med andra, exempelvis skolor och fritidsgårdar. 

 

– Vi är glada att vi äntligen kommit ut i området och förhoppningen är att vi med detta blir mer synliga och enklare att få kontakt med för familjer i närområdet. Vi erbjuder råd och stöd i föräldraskapet till alla föräldrar som önskar. Nacksta är ett område med många positiva krafter som vi också vill jobba närmare med samt ha en tät och enkel samverkan med skolan, förskolan, Barnavårdscentral (BVC), polis och fritidsgården. Vi är spända på att följa och få påverka utvecklingen, säger Jimmy Hamrin, Enhetschef Område Syd Nacksta, Barn, unga och familj, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF).

 

Bildandet av geografiska team, med utlokalisering till prioriterade områden, har sin grund i ambitionen att skapa en mer nära och tillgänglig socialtjänst för de barn, unga och familjer som är i behov av socialtjänstens stöd.

– Avsikten är att utlokaliseringen ska förbättra förutsättningarna till ett mer förebyggande arbete med möjlighet till tidig upptäckt och tidigt stöd, samt skapa ökade möjligheter till samverkan med andra. Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra samarbetspartners i området för barn och ungas bästa, säger Jimmy Hamrin.

 

Verksamheten i Nacksta är den andra verksamhet som utlokaliseras. Sju socialarbetare (socialsekreterare och behandlare) kommer att ha sin arbetsplats förlagd till lokaler centralt i området på Axvägen 15.  Direktnummer till verksamheten i Nacksta är 060-19 97 40.

På sikt kommer Socialtjänsten att ha kontor även i områdena Skönsberg och Ljustadalen.

 

I våras utlokaliserades verksamheten i Bredsand på Tallvägen 5A.

 

– Från politiken är det prioriterat att Socialtjänsten kommer närmare medborgarna och kan fånga upp oro tidigare. Vi tror att Socialtjänsten genom att utgå från olika bostadsområden kommer skapa relationer i områdena som är viktiga för att öka tryggheten och utjämna sociala skillnader i Sundsvall, säger Jonas Väst (S) Ordförande Individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN).

 

Välkommen att vara med vid invigningen!

För mer information

Jimmy Hamrin, Enhetschef Område Syd Nacksta, Barn, unga och familj, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF). Telefon 060-19 28 16, mobil 070-190 50 47, e-post jimmy.hamrin@sundsvall.se
 

Jonas Väst (S), Ordförande Individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN), telefon 070-189 35 78, E-post jonas.vast@sundsvall.se


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 99 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.