2024-03-25 13:22Pressmeddelanden

Inbjudan: Narkotikabruk i Sundsvall - ny data från avloppsvatten presenteras

 

Upptäck Sundsvalls dolda verklighet genom nysläppt data om narkotikabruk. Våra senaste avloppsanalyser avslöjar oväntade trender i droganvändningen - med överraskande fynd för 2023. Hur står sig Sundsvall jämfört med tidigare år, och vad innebär det för vår stad?

Du är inbjuden: Häng med oss den 27 mars för en presentation av nya insikter, direkt från Länsstyrelsen och Polismyndigheten. Detta är chansen att fördjupa dig i de verkliga berättelserna bakom siffrorna - en möjlighet du inte vill missa.

Platsen är Kommunfullmäktigesalen 27 mars, och vi kickar igång kl. 10.00. 

Vi ser fram emot att dela med oss av våra insikter och diskutera vägen framåt. Välkommen till en presentation av det senaste inom narkotikaspår i avloppsvatten i Sundsvalls kommun

Informationsträff om resultatet av narkotikaspår i avloppsvatten

Under ledning av Länsstyrelsen och i  samverkan med länets kommuner har prover analyserats sedan oktober 2020 och i dagarna släpptes det senaste resultatet av mätningarna. Syftet är att samla övergripande ögonblicksbilder av bruket av amfetamin, cannabis, kokain, MDMA och Tramadol samt komplettera andra lägesbilder och undersökningar i både ett brotts- och drogförebyggande perspektiv. Under 2022 kunde vi konstatera ett det köptes narkotika för 52 miljoner kr i Sundsvalls kommun, en siffra som räknats fram utifrån avloppsmätningarna.

Vad visar resultatet för 2023?

Ni är välkommen att delta och ta del av det senaste inom området. Denna inbjudan får gärna spridas i era nätverk, till andra som bör ta del av informationen

27 mars i Kommunfullmäktigesalen

Kl. 10.00-11.30 Information från Länsstyrelsen (Anna M Karlsson) om resultatet av avloppmätningar

Kl. 11.30-12.00 Information från Polismyndigheten om det senaste kring brottsutvecklingen i Sundsvall.

Kontakt

Robert Gatugård
Samordnare för narkotikaförebyggande arbete/ANDTS-samordnare

Telefon: 060 19 26 38
Mobil: 070 601 25 82
robert.gatugard@sundsvall.se

 



Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 99 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.