2019-01-23 13:14Pressmeddelanden

Gärdehov bjuder in till inomhuspicknick

För sjunde året i rad bjuder Sundsvalls kommun in till Gärdeskoj - Sveriges största inomhuspicknick i Gärdehovs anläggning. Under dagen finns även tillfälle att ta del av Sundsvalls föreningslivs varierande utbud och kanske hitta en ny fritidsaktivitet.

Gärdeskoj är idag Sveriges största inomhuspicknick och förra året deltog närmare 5000 personer. Arrangemanget, som är helt kostnadsfritt, uppskattas av många barnfamiljer under en månad då både väder och ekonomi kan vara kärv.

- För många familjer är det svårt att få pengarna att räcka hela månaden och det visar sig ofta extra tydligt i januari. Därför är det viktigt att kommunen erbjuder bra aktiviteter som inte kostar någonting. Picknicken i Gärdehov är ett fantastiskt arrangemang som är helt gratis och dessutom ger alla barn möjligheten att träffa en massa olika föreningar och testa de aktiviteter som erbjuds, säger Niklas Evaldsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Smultron & Sång bjuder på show i Nordichallen. I ishockeyhallarna är det fullt med aktiviteter hela dagen. B-hallen är öppen för skridskoåkning mellan klockan 13-15. Sportoteket tillsammans med Sundsvalls Hockey finns på plats och lånar ut utrustning. I A-hallen finns det möjlighet att titta på konståknings- och hockeyträningar. Fika kommer att finnas till försäljning för de som inte har medhavd matsäck.

- Det är ett unikt tillfälle att under januari månad kunna ta med sin picknickkorg, slå sig ner i gröngräset, lyssna på fågelkvitter eller utmana familjen på ett parti kubb. Dagen till ära har vi också höjt temperaturen till behaglig sommarvärme, säger Gärdehovs arenachef Jennie Sahlin.

Från Sundsvalls kommun deltar även Himlabadet, Föreningsbyrån, Sportoteket, simhallarna, Sundsvall 400 år och Mobibblan.

Plats och tid
Gärdehov lördagen den 26 januari 2019, klockan 10.00 – 16.00

För mer information
Jennie Sahlin, arenachef Gärdehov
Telefon: 070-668 59 49
e-post: jennie.sahlin@sundsvall.se

Niklas Evaldsson (V), ordförande Kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-866 52 88


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.