2022-12-08 07:26Pressmeddelanden

Äntligen kommer busstrafiken att utgå från hållplats Stenstan

Kvällsbild från nya hållplats Stenstan.Kvällsbild från nya hållplats Stenstan.

Efter snart ett och ett halvt års arbetsinsatser i gamla parken Oasen längs Esplanaden flyttar nu busstrafiken från gamla Navet och in till hjärtat av Stenstan.

Det blir ett naturligt och större flöde av människor när trafiken nu går från Stenstan. Det blir bättre belysning, trafikinformation, markvärme och det är förberett för kameraövervakning för polisen. Det blir helt enkelt mycket tryggare att åka buss. Närheten innebär också att det blir mer tillgängligt för de som ska kliva på och av i centrum, säger Anders Hedenius.

Söndagen den 11 december mellan 11–15 träffas projektledning tillsammans med Din Tur, Polis, Räddningstjänst, Stenstan, Vuxna på stan, Trygghetsgruppen centrum med flera vid Esplanaden. Samma dag börjar även den nya busstidtabellen att gälla. Butiker, restauranger och caféer har också öppet.

Mellan klockan 12–13 finns stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius på plats.

Dagen till ära vill vi passa på att lyfta bussresandet och erbjuder därför alla sundsvallsbor gratis bussresa till och från stan mellan kl. 11-15. Det gäller ordinarie busstrafik. Vi berättar om fortsättningen av projektet som kommer att stå klart sommaren 2023, gör en trygghetsmätning för centrum, har tävlingar och bjuder på glögg och pepparkakor.

Kontakt: 
Daniel Jonsson, projektledare
Tfn: 070-2997679

Anders Hedenius, stadsbyggnadsnämndens ordförande
Tfn: 070-183 16 95


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 99 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.