2019-11-28 21:06Pressmeddelanden

Adventskalenderpoesi och juleljus på Navet och lilla biblioteket i Oasens växthus

Litteraturen flyttar ut från bibliotek och bokhandel. Nu blir det poesi på Navet och bokhylla i Oasens växthus.

Från och med den första december hjälps stadsbyggnadskontoret, kultur- och fritidsförvaltningen, Dintur och Vängåvans bokhandel åt med att flytta ut litteraturen i det offentliga rummet. På Navet kommer exempelvis poesi att hängas upp varje dag ända fram till julafton. Vängåvans bokhandel bidrar med böcker till bokhyllan i växthuset som finns i parken Oasen.

För att få ta del av litteratur behöver de flesta av oss antingen köpa den eller gå till biblioteket för att låna. Nu flyttas litteraturen ut för alla att ta del av.

- Det är verkligen glädjande att så många vill bidra till detta. Personal från såväl parksektionen, mark- och exploateringsavdelningen, bygglov- till gatuavdelning, museet och biblioteket med flera är med och skapar julstämning på Navet, i parken Oasen och på fler ställen i stan. Vi hoppas att vi genom denna gemensamma insats kommer få Navet att kännas både tryggare och trivsammare så här i juletider, säger Anders Hedenius, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Litteratur och juldekorationer bidrar förhoppningsvis till en välkomnande och trivsam miljö. Varje dag, från första till 24 december kommer exempelvis kommunens personal att hänga upp dikter på Navets väderskydd där det också blir juleljus.

- Det är verkligen glädjande att vi är många som tillsammans bidrar till att göra litteraturen tillgänglig utanför både bibliotek och butiker. Vi hoppas att många både tar och lämnar en bok i parken Oasen. Det är bra att kommunen tillsammans med bokhandeln kan göra gemensam sak och bidra till ett ökat läsande, säger Lennart Bergström, Vängåvans bokhandel. 

Klockan 10:00 fredag den 29 november träffas Magnus Ydmark, Jonas Walker, Lennart Bergström med flera på Navet. 

Kontakt:

Anders Hedenius, stadsbyggnadsnämndens ordförande, tfn: 060-19 13 23
Lennart Bergström, Vängåvans bokhandel, tfn: 060-15 04 75
Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör, tfn: 073-231 19 69
Jonas Walker, kultur- och fritidsdirektör, tfn: 070-215 69 51
Niklas Evaldsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande, tfn: 060-19 19 18

Bilder:

  • Iso Porovic är en av författarna som kan läsas på Navet
  • Personal från hela stadsbyggnadskontoret fixar med ljus, dekorationer och poesiupphängning på Navet i Parken Oasen
  • Personal från hela kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram dikter, fixat med bokhylla och hänger poesi på Navet


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.