2022-03-22 08:53Nyheter

Pressinbjudan: välkommen på Kompiskalas den 24 mars

Illustration Kompiskortet. 
Illustrerat av: Samuel GranhammarIllustration Kompiskortet. Illustrerat av: Samuel Granhammar

Med alkoholfritt bubbel, snittar och hejarop firar vi torsdag den 24 mars att arbetet med Kompiskortet är i full gång. Kompiskortet lanserades i november, men kalaset har blivit framflyttat på grund av pandemin.

Kompiskortet är en möjlighet för personer som har vissa funktionsnedsättningar att lättare ta del av olika kultur- och fritidsaktiviteter. Med kompiskortet får personen ta med sig en valfri kompis kostnadsfritt på kommunens kultur- och fritidsaktiviteter, samt hos de föreningar som anslutit sig till kortet.

- Kompiskortet bidrar till ett roligare och mer tillgängligare Sundsvall och det är kul att alltfler personer ansöker om Kompiskortet och att fler föreningar ansluter till kortet, säger Agneta Forsberg, projektledare Kompiskortet.

Kompiskortet hanteras av deltagare i en av våra dagliga verksamheter, som tar emot ansökningar, trycker upp och administrerar kortet.

- Deltagarna har gjort ett fantastiskt jobb och det ska bli kul att äntligen kunna fira tillsammans att vi är igång, säger Agneta Forsberg som nämner att utöver deltagarna i den dagliga verksamheten är även politiker, handledare och chefer inbjudna till Kompiskalaset.

Mer information om Kompiskalaset 24 mars: 
Adress: Rådhusgatan 34 (i hörnet mot Skolhusallén).
Tid: Drop in mellan 13.00-15.00, vid 14-tiden tackar vi deltagarna och illustratören för deras fina arbete.

Vill ni delta eller veta mer?  
Kontakta projektledare Agneta Forsberg Rönnqvist:
Mejladress: agneta.forsberg@sundsvall.se
Telefonnummer: 070-5645348
Hemsida: https://sundsvall.se/kompiskortet


Om Sundsvalls kommun

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner – beläget mitt i Sverige vid hav, skog och berg. Med ett starkt näringsliv och 98 000 invånare är vi viktiga för tillväxten i regionen. I Sundsvall kan vi stoltsera med Mittuniversitetet, en förebild när det gäller relationer med arbetsliv och samverkan med omvärlden. Sundsvall växer och vi ger dig möjligheter att växa med oss.