2018-10-08 12:28Pressmeddelande

Subtopia håller öppet hus för Botkyrkabor

null

Med Subtopiadagen vill 60 aktörer i kulturklustret i Alby få fler Botkyrkabor att upptäcka alla möjligheter som finns på Subtopia. Här samlas aktiva inom kultur från nybörjar- till proffsnivå. På Subtopiadagen kommer du bland annat kunna prova på parkour, balett, sång eller cirkus, få odlingstips eller idécoachning. Dessutom bjuds det på cirkusföreställning och filmvisning.

Subtopiadagen är Subtopias första öppet hus med de cirka 60 aktörer som finns samlade på området. Tanken är att Botkyrkabor ska få bättre kännedom om vilka möjligheter som finns här på Subtopia. Många har någon gång besökt området på Rotemannavägen i Alby på en lov-aktivitet när de var små eller varit gäster på en släktfest på Loftet. Men det är få som känner till hela det spektrum av verksamheter som håller hus här.

Subtopia grundades 2002 med visionen om att utgöra ett växthus för företag och utbildningar inom film, TV, teater och media. Idag utgör Subtopia ett kreativt nav nationellt och internationellt, men också lokalt. Och det är just den lokala betydelsen som står i fokus på Subtopiadagen.

– Vi vill lyfta upp och synliggöra den enorma aktivitet som pågår här. Det kanske ser anspråkslöst ut utifrån, men det är just här någon gått på sin första dansworkshop, förverkligat en idé, påbörjat en utbildning eller startat ett företag från noll. Allt enligt den unika Subtopia-metoden som bara är möjlig tack vare att så mycket kreativitet samlas här, säger Kristina Hagos, projektledare för Subtopiadagen.

Under dagen är det även vernissage för Botkyrka konstsalong, med talanger från hela kommunen som visar foto, måleri, hantverk med mera. På platsas kommer det finnas mat i form av wraps, korv och hamburgare samt fika att köpa om man är hungrig eller törstig.


Subtopiadagen kommer bjuda på:

 • Cirkusföreställningen "Två" med Henrik och Louise
 • Med Korpen kan du prova yoga, landhockey och skottramp, Stark&Smidig eller Zumba.
 • Korpen håller också prova på parkour och där kan du också filma stunt med MZ Stunts
 • Jobb-coachning och vägledning för jobbsök med Miljonbemanning
 • Pitch-maraton och hur du går Från idé till verklighet med KLUMP Subtopia
 • Skapa pappersdekorationer och prova hennamålning med Ibn Rushd
 • Prova sång, teater och dans med scenskolan FEJM
 • Boodla ställer upp minigrönsaksmarknad på cykel och pratar om att odla ätbart på balkongen
 • Var med och skapa det nya Subtopia-mönstret
 • Prova cirkus med Cirkör
 • Måla graffiti med Graffitifrämjandet
 • Fanzingo-bio och film-prova-på
 • Prova på dans och teckning med D.I.T. Tidigare D.I.T.-elever håller även en performance “Subsensorium – modig, otämjd och empatisk”
 • Öppen balettlektion, öppen tåspetslektion, prova redskapsbalett och slutligen en balettuppvisning, allt med Vackra rosen
 • Kreativitet- och brandingworkshop med Changers hub och BLIMP


Presskontakt på Subtopia:

Alex Rodallec
Pressansvarig
Tel: +46 (0)8 599 07 581
Mobile: +46 (0)73 960 70 23
Rotemannavägen 10
145 57 Norsborg

www.subtopia.se

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie