2017-06-05 08:15Pressmeddelande

Subtopia bjuder Botkyrkabor på gratis cirkusföreställning

null

Mitt emellan skolavslutning och midsommar passar Subtopia på att fira sommar-Alby med att bjuda på cirkusföreställning med den underfundiga och skickliga artistduon 100% Circus. Genom att leka med traditionell akrobatik, skruva den med humor och oväntade tilltag, väcker Mikkel från Danmark och Julien från Frankrike upp gamla tricks ur cirkushistorien och skruvar till dem rejält. På fredag och lördag 16 och 17 juni intar de först Alby torg och dagen därpå blir det repris uppe på Albyberget.

- Nu när vädret tillåter passar vi på att komma ut i Alby och bjuda våra grannar på cirkus. 100% Circus ger en föreställning som passar för alla åldrar. De är en rolig och fyndig duo som generöst bjuder publiken på såväl osannolika akrobatiska konster som musik, säger Kiki Muukkonen, konstnärlig programchef cirkus på Subtopia.

Föreställningarna äger rum fredag 16 juni kl 15.00 på Alby torg och lördag 17 juni på Albyberget kl 15.00 (lilla fotbollsplanen Rådmanbacken 11). Uppe på berget bjuder Botkyrka Kvinnoverksamhet på godsaker.

100% Circus gästade Hangaren Subtopia tidigare i vår med en något längre föreställning med liknande nummer som kommer att framföras i gratisföreställningarna. Vad sägs om att balansera på ett finger och på en sju meter hög påle? Eller att andas under vatten och kanske helt enkelt prova att flyga. Passar hela familjen. Föreställningen är ca 35 min lång.

Föreställningarna genomförs med stöd av Mitt Alby. 


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie