2017-03-06 10:40Pressmeddelande

Störst är inte starkast – Normbrytande nycirkus för hela familjen

null

Är det nödvändigt att andas? Kan man hänga i håret? Till mongolisk strupsång och hula-dans gör Mikkel och Julien det omöjliga möjligt. Den udda duon utför halsbrytande och humoristisk akrobatik med bland annat påle i en föreställning om vänskap och humor. 100% Circus visar på fyndiga styrkeprov bortom det stereotypa. Förvänta dig ös och överraskande fysiska cirkusexperiment som berör.

-Föreställningen är som att kliva in i ett eget universum. Mikkel och Julien presenterar sin värld med en generositet som tänjer gränser på ett tänkvärt sätt och med glimten i ögat. De har ett unikt tilltal och det kändes självklart att ge dem Hangarens scen för att möta stockholmspubliken, säger Kiki Muukkonen, konstnärlig programchef, Cirkus Subtopia.

Om kompaniet
100& Circus består av Mikkel Hobitz (född i Danmark, 192cm och 85kg) och Julien Auger (född i Frankrike, 168cm och 57 kg). Med sina multidisciplinära förmågor, beskriver sig duon som en schweizisk armékniv i en föreställning som blandar akrobatik, jonglering, kinesisk påle, perch med sång och musik.

Våren 2012 tog de båda examen på DOCH (Dans och Cirkushögskolan i Stockholm) och har därefter jobbat och turnerat runt om i världen med två olika kompanier, La Meute och Sisters.

Datum:
Helgerna 18 och 19 mars, samt 25 och 26 mars.

Experimentverkstad efter föreställningen
Efter föreställningen får barn och föräldrar prova på både cirkusexperiment och fysikaliska labb-experiment på temat vikt, luft och balans.

Längd: 50 minuter
Pris: 

Barn upp till 18 år 150 kr
Ordinarie/ungdom/pensionär 220kr

Familjeföreställning, rekommenderad från 6 år.


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie