2018-10-18 11:17Pressmeddelande

Populära höstlovskursen FEAR! är tillbaka på Subtopia

null

Höstlovs-succén FEAR! är tillbaka för fjärde året i rad på Subtopia! D.I.T. Subtopia, Cirkör och Scenskolan FEJM håller kurs för 10-14åringar under vecka 44 på höstlovet. Där kommer deltagarna få prova cirkus, dans, teater och teatermask och som final presentera en show för familj och vänner. En kurs både för de som gillar att uppträda och de som hellre arbetar bakom scenen.

Höstlovs-succén FEAR! är tillbaka på Subtopia! D.I.T. Subtopia, Cirkus Cirkör och Scenskolan FEJM håller för fjärde året i rad i sin populära femdagarskurs för 10-14 åringar under vecka 44 på höstlovet.

På höstlovskursen FEAR! får de unga deltagarna prova cirkus, dans, teater och smink/mask och som final presenterar de en show för familj och vänner. Kursen vänder sig både till de som gillar att uppträda men också till de som hellre arbetar bakom scenen – alla behövs.

D.I.T. Subtopia, Cirkus Cirkör, och Scenskolan FEJM bidrar med pedagogerna Sanna Karlsson, Oskar Löfkvist, Mari Vincentz och Pontus Wallin, samt Veronica Hammarlund från Framework Dancing Arts. De håller i en mix av dans-stilarna modern/jazz/streetdance, tillsammans med scensminkning och teater.

– Vi är väldigt glada över att vi kan fortsätta erbjuda denna otroligt populära kurs. Samarbetet med de olika aktörerna har fungerat fantastiskt. Men detta handlar så klart först och främst om de unga, och från deras håll har betyget varit solklart, säger Cesar Fulgencio, verksamhetsansvarig på D.I.T. Subtopia.

Kursen genomförs med stöd av Botkyrka kommun, D Carnegie och ABF Botkyrka Salem. Kurspriset varierar på grund av det utgår ekonomiskt stöd för boende i Alby respektive i Botkyrka kommun.

Datum & tid
Måndag 29 oktober - fredag 2 november. Kl 10.00-15.30 varje dag

Ålder
10-14 år

Lunch och mellanmål ingår för alla deltagare!

Kontakter

Oscar Löfkvist
072-0631699
oskar.lofkvist@cirkor.se

Cesar Fulgencio
Verksamhetsansvarig D.I.T. Subtopia
073-9607008
cesar.fulgencio@subtopia.se

Veronica Hammarlund
073-621 37 64
info@fwda.se


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie