2016-10-17 15:12Pressmeddelande

​Personliga bekännelser, provokation och komik blandas till en kärleksfull käftsmäll när Angela Wand står på scen i soloshowen Wounded Animals

null

Personliga bekännelser, provokation och komik blandas till en kärleksfull käftsmäll när Angela Wand står på scen i soloshowen Wounded Animals.

Angela Wand maxar och mixar historier från sitt eget liv med bland annat berättelser om migration, sexism, skam, Tinderberoende och veganism. Hög igenkänning, humor, provokation, svärta och mörker om vartannat när den amerikanska nutida clownen står solo på scen och outar sitt inre.

Angela Wand kom till Sverige för 19 år sedan och har tidigare arbetat med bland andra Cirkus Cirkör, Ruby Rose productions, Stockholms Stadsteater, Clowner utan Gränser och SVT. Wounded Animals är Angela Wands första soloföreställning, skapad tillsammans med Stephen Rappaport som även regisserat föreställningen.

Angela Wand är under hösten både aktuell med sin egna soloshow Wounded Animals på Hangaren Subtopia och som huvudrollen Woland i Satans Delirium. Hon är hyllad i både SvD och DN efter sina insatser som Woland:

"...huvudfiguren spelas av en demoniskt driven entertainer. Angela Wand som Woland, lånad från Michail Bulgakovs roman ”Mästaren och Margarita”, leker lystet och hänsynslöst med både oss och Otto Mildes åklagare." DN

"Inte minst har Woland med sin ”deliriska” förmåga att ständigt byta skepnad och gäcka sin omgivning mycket att säga oss i en tid där ingenting längre är vad det synes vara." SvD

För att följa Angela Wand bakom scen tar hon den här veckan över Subtopias Instagram-konto! Kom nära inpå Angela och arbetet inför föreställningen Wounded Animalswww.instagram.com/subtopiabotkyrka/

Man kan även tävla om att vinna två stycken biljetter + en VIP-drink med Angela Wand exklusivt efter föreställningen Wounded Animals 4/11. Diskutera sexism, veganism och föreställningen och lär känna Angela Wand på djupet. Det som krävs är att man skickar in en text eller en videohälsning till isabell.lundholm@subtopia.se och motiverar varför just du förtjänar vinsten.


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie