2016-10-05 09:41Pressmeddelande

Lek, längtan och fantasi i cirkusmusikalen Havet som spelar på Hangaren Subtopia

null

En helg för de små när cirkusmusikalen Havet bjuder på en saltstänkt resa om en oväntad vänskap mellan en fisk och en fiskare. Med jonglering, sång och dans skapar kompaniet Fjård en cirkusmusikal för barnen på Hangaren Subtopia. 

HAVET

EN CIRKUSMUSIKAL FÖR BARN – FULL AV LEK, LÄNGTAN OCH FANTASI!

8 & 9 OKTOBER HANGAREN SUBTOPIA, BOTKYRKA

Cirkusmusikalen Havet berättar om mod och vänskap med hjälp humor, musik och cirkuskonster. Vi får följa en fiskare som fångar upp överraskande skatter ur havets djup, bryter en magisk förtrollning och återförenas med sin fiskkompis som en gång för länge sen räddade fiskarens liv ute på det stora havet.

Paret Magnus Bjøru och Amanda Roynnesdotter har tillsammans skapat en lek- och längtansfull föreställning där duon i sina orangea regnrockar, traditionella fiskeredskap och glittrande strass förflyttar oss till den norska kusten på en jakt som visar sig sluta på ett oväntat vis.

OM KOMPANIET FJÅRD

Fjård är ett nystartat kompani som skapar innovativ scenkonst med vikt på cirkus, sång och dans. Kompaniet inspireras av den nordiska naturen och tar gärna med föreställningar till platser och sammanhang där det inte finns etablerade scenrum.

Magnus Bjøru är jonglör, akrobat och fysisk komiker. Magnus har varit med och skapat och spelat familjeföreställningarna Magmanus Show och Attached med över 500 föreställningar i 25 olika länder runt om i världen.

Amanda Roynesdotter är sångerska och dansare. Senast aktuell i Chinateaterns uppsättning av musikalen Flashdance. Under 2013 cyklade Amanda 100 mil på turné längs den norska kusten med två egenproducerade föreställningar som spelades hemma i folks kök och på lokala teatrar.

Av och med Amanda Roynesdotter och Magnus Bjøru

Musik: Magnus Larsson och Amanda Roynesdotter

Koreografi: Ann Svensson och Amanda Roynesdotter

Rekvesita: Frode Bjøru och Stig Bjøru

PROVA-PÅ CIRKUS OCH CAFÈ

Innan cirkusmusikalen Havet kan hela familjen komma till Hangaren Subtopia och fylla magarna med våfflor, varmkorv eller fika i Restaurang Subtopias café. Efter föreställningen kan alla barn (och vuxna) prova på cirkuskonster tillsammans med cirkuspedagoger. Hur känns det att gå på lina och hur gör man egentligen när man jonglerar? Ta med hela familjen på en heldag där ni kan äta, uppleva och leka tillsammans!

12.00 Hangaren Subtopia öppnar för café och lek

13.30-14.00 Cirkusmusikalen Havet (25 min föreställning)

14.00-15.00 Prova-på cirkus och café

BILJETTER OCH ÖVRIG INFO

Vad: Cirkusmusikalen Havet

Var: Hangaren Subtopia, Albyvägen 38, Alby, Botkyrka

När: 8 & 9 oktober 2016 kl. 13.30

Pris: 150:- föreställning och prova på cirkus

Gratis för barn upp till 3 (som sitter i knät)

Onumrerade platser

Passar alla men rekommenderas från 0-8 år 


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie