2018-10-09 13:41Pressmeddelande

Konstsalong med Botkyrkakonstnärer på Subtopia

null

Den 20 oktober klockan 12 är det vernissage för Botkyrka konstsalong, ett samarbete mellan Subtopia, Botkyrka konsthall och konstutbildningen Nyckelviksskolan, där man ställer ut lokala konstnärer i Subtopias lokaler på Rotemannavägen 10 i Alby.

22 utvalda verk från Botkyrkakonstnärer kommer att visas på vernissaget för Botkyrka konstsalong som sker i anslutning till Subtopiadagen – Subtopias första stora öppet hus. Den jurybedömda konstsalongen var öppen för bidrag från alla som vid tillfället var 16 år och uppåt och verksamma i Botkyrka kommun. Bland verken som visas återfinns måleri, blandteknik, foto och teckning. 

Känslor i färg av Emelie Wiklund.

Ett av verken i serien "Känslor i färg" av Emelie Wiklund.

Juryn bestod av:

Miriam Andersson Blecher, konsthallschef  Botkyrka konsthall
Cecilia Darle, rektor Nyckelviksskolan
Saadia Hussain, konstnär, saadia.se
Paulina Sokolow, konstvetare och tidigare kommunikatör på Subtopia


Deltagande konstnärer:

Josefin Branzell Hertz

Maria Stridh

Emelie Wiklund

Irina Rönnskog

Ulla Silcock

Lena Wahlstedt

Viktoria Tikhomirova

Alia Hashimpour

Michael Jakob

Marie

Marie Nyström

Hannes Schelin

Pauline

Fahima

Chih-Lin Yeh

Peter Tihanyi

Juanma González

Ewa Szarek

Bengt Waldemarson

Rolf Lejdegård

Per Blomqvist


Formen för Botkyrka Höstsalong är skapad av Klara Nordin.

Presskontakt på Subtopia:

Alex Rodallec
Pressansvarig
Tel: +46 (0)8 599 07 581
Mobile: +46 (0)73 960 70 23
Rotemannavägen 10
145 57 Norsborg

www.subtopia.se

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie