2021-12-09 08:00Pressmeddelande

Cirkusmetropolen Stockholm visas upp i cirkusvarieté!

Bild på några av de medverkande i Tombola! Foto: Alex Hinchcliffe.Bild på några av de medverkande i Tombola! Foto: Alex Hinchcliffe.

Subtopia bjuder in till en glädjesprudlande cirkusvarieté i mellandagarna 27-30 december med lokala världsartister. Tombola samlar en allstar cast ackompanjerade av livemusik. Föreställningen riktar sig till alla åldrar.

Varje år brukar Alby-scenen Subtopia presentera en föreställning i mellandagarna och i år inget undantag när de bjuder de in till ett gott skratt och förundran med en cirkusvarieté som går 27-30 december. Tombola är en show full av gastkramande luftakrobatik, minneslekar, jonglering, balansering och mycket mer, allt varvat med publiklekar mellan akterna, kort och gott en cirkusvarieté som lovar att underhålla hela familjen.

Just nu repar en rad framstående Stockholms-baserade cirkusartister på Subtopia i Alby inför premiären av Tombola. Bredden och talangen hos ensemblen vittnar om hur Stockholm vuxit till en internationell cirkus-metropol. Efter mer kända cirkusmetropoler som Montréal i Quebec i Kanada och Paris i Frankrike, så har Stockholm börjat etablera sig som norra Europas främsta cirkushub. 

Vi erbjuder möjlighet att intervjua, fota och filma ensemblen i repetition eftermiddagen 17 december samt förmiddag 20 december. Det finns även möjlighet att boka in en liten uppvisning i nyhetssoffa på morgonen.

Föreställningen regisseras av spanjoren Alexander Weibel Weibel som arbetat på teatrar och cirkusar i Spanien, Sverige, Frankrike, Tyskland, Grekland och Ryssland, med kompanier som Les 7 doigts de la main, Salon Giraff och Cirkus Cirkör. 

Amerikanska Angela Wand som är lekmästare och konferencier på scen, och ibland mitt i publiken, kommer hålla ordning med sin piska. En scenkonstnär, komiker och clown med 25 års scenvana har bland andra jobbat med Cirkus Cirkör, Stadsteatern, Joe Labero och Lena Philipsson. 

Energiske och pratglade Norrlänningen Peter Åberg, blandar jonglering, rubiks kub, minnestekniker, musik, humor och magi. Åberg har turnerat världen över  i 13 år med en rad kompanier från Circa i Australien till Cirque Alfonse i Kanada. De senaste åren har han turnerat soloföreställningen Minnet och jobbat mycket med Cirkus Cirkör.

Kanadensiska Sarah Lett började med cirkus vid åtta års ålder och blev i början av sin karriär en av få kvinnliga cyrhjulartister i världen. Hon har jobbat världen runt med bland andra Circus Monti, Cirque du Soleil, Cirque Éloize, och Cirkus Cirkör. Idag arbetar hon även med aerial silks och har grundat cirkuskompaniet Face First.

Fransmannen Nikolas Pulka växte upp i hjärtat av Amazonas i Franska Guyana där han tillbringade sin tid med att springa runt i skogen och klättra i träd. Han har arbetat med världskompanier som Cirque du Soleil, Cirque Éloize och Cirque Alfonse och har utvecklats till en akrobat och cirkusartist känd för sin uttrycksfulla och positiva energi.

För musiken står artisten Nandi Lee som i över 20 år uppträtt världen runt. Hennes musik sträcker sig från blues till bulgarisk körsång, tung rock och popmusik.

Du bokar enklast din intervju via sms till 0739607023, eller via mejl till alex.rodallec@subtopia.se Vi erbjuder möjlighet att intervjua, fota och filma ensemblen i repetition eftermiddag 17 december samt förmiddag 20 december.

 Om Subtopia

Subtopia är en produktionsplats för konst, kultur och sociala näringar. Till våra 15 000 kvm kommer studenter, sociala entreprenörer och kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite bättre. Här produceras bland annat cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Med samarbetspartners världen över såsom Trans Europe Halles. Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB.

Kontaktpersoner

Alex Rodallec
Pressansvarig
Alex Rodallec