2017-03-24 08:00Pressmeddelande

Cabaret Crida – Akrobatik för själens absurda sidor

null

Med skruvad akrobatik, egensinnig livemusik och träskodans släpper åtta artister in sin publik i en annan värld. Här blandas mänskliga förvecklingar med oväntade situationer i en föreställning med rötter såväl i den klassiska cirkusen som i kabarén, med dess mörkare undergroundtoner. Fransk-katalanska Cridacompany är ett av de mest nyskapande cirkuskollektiven just nu.

Cridacompany jobbar med en dramaturgi som berör på djupet. I de olika numren framträder det som särskiljer den här konstformen från andra, nämligen förmågan att hylla det unika och annorlunda. Ju märkligare och mer udda, desto bättre. Det är som att besöka vår mänskliga skuggsida, säger Kiki Muukkonen, konstnärlig programchef cirkus.

Cridacompany är ett fransk-katalanskt cirkuskompani och konstnärskollektiv med bas i Toulouse, grundat 2006 av Jur Domingo Escofet (huvudbilden) och Julien Vittecoq.

På scen:
Gabriel Agosti: fotjonglör och akrobat
Nicolas Arnould: gitarr
Frédéric Cavallin: trummor
Philine Dahlmann – akrobat (hand to hand, flygare)
Jur Domingo: akrobat, sångare
Daniel Malavergne: tuba
Elske Van Gelder: akrobat (hand to hand, bas)
Julien Vittecoq: akrobat, piano
Eric Fassa: ljus
Julien Bordais: ljud

--

Regi: Julien Vittecoq
Musik: Jur Domingo

Här kan du se en intervju med Julien Vittecoq där han berättar om föreställningen och här finns en trailer. 

Datum: onsdag 5 april och lördag 8 april 2017 kl. 19:30
Längd: 70 min
Biljettpris: Ordinarie 290 kr. Upp till 26 år, studerande och pensionärer 200 kr
Ålder: Åldersgräns 6 år, rekommenderad ålder: från 8 år.

För sjunde året i rad sätter Hangaren Subtopia upp nycirkusföreställningar med kompanier från hela världen. Tidigare föreställningar är bland annat: 100% Circus, Groupe acrobatique de Tanger, Capilotractées, The 7 Fingers, Cirque Alfonse, Race Horse Company, m fl. 


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie