2016-10-25 10:30Pressmeddelande

Angela Wand i egen soloshow, premiär på Hangaren Subtopia 1 november

null

WOUNDED ANIMALS AV & MED ANGELA WAND | 11/11, 4/11, 12/11 
HANGAREN SUBTOPIA, ALBY, BOTKYRKA

Personliga bekännelser, provokation och komik blandas när Angela Wand står på Hangaren Subtopias scen i soloshowen Wounded Animals, premiär 1 november.

Med komik, cirkus, stand-up, rullskridskor och personliga bekännelser tar Angela Wand med publiken på en 60 minuters tur i en intensiv och mångbottnad bergochdalbana. I denna
"en-kvinnas-show" maxas och mixas bland annat berättelser om migration, sexism, skam, Tinderberoende och veganism. Hög igenkänning, humor, provokation, svärta och mörker om vartannat.

Angela Wand kom till Sverige för nästan 20 år sedan och har tidigare arbetat med bland andra Cirkus Cirkör, Stockholms Stadsteater, Clowner utan Gränser och SVT. Wounded Animals är Angela Wands första soloföreställning, skapad tillsammans med Stephen Rappaport som även regisserat föreställningen.

Angela Wand är under hösten är både aktuell med sin egna soloshow Wounded Animals på Hangaren Subtopia och som huvudrollen Woland i Satans Delirium. Såhär säger hon själv om sin soloshow Wounded Animals:

Jag tar upp vissa ämnen som kan möjligtvis skapar dålig stämning. Jag lärde mig från en ung ålder att skapa en bra stämning. Det är en "fin egenskap för tjejer" och jag har blivit väldigt bra på det. Som kvinna däremot, tycker jag att det är en bra egenskap att våga skapa dålig stämning. Att inte behöver plana ut stämningen när den blir spänd, utan rida ut den och stå för den. Jobbigt, ja. Men väldigt berikande!

Angela Wand hade urpremiär av föreställningen i Ramsele i början på februari och spelade även hela 26 föreställningar på Edinburgh Fringe Festival i slutet av sommaren. 

”A show that quickly peels off its fancy package with the help of both humor and sincerity and reveals Angela Wand’s shortcomings as a human being. This fast-paced performance is a blast of energy and food for thought that leaves her audience both stunned and thrilled.” Jenny Staaf, Nordsverige

..intensely honest” The Fest, Edinburgh Fringe

a lot of sass and soul” The Skinny, UK

OM STEPHEN RAPPAPORT
Regissören, skådespelaren och artisten Stephen Rappaport är känd för sitt unika sätt att arbeta med kreatörers skapande. Samarbetet med Angela Wand tog sin början när hon deltog i Stephen Rappaports ”Intuition in Action” workshop. Stephen har det senaste året arbetat med bland annat Satans Demokrati (regi Py Huss-Wallin, Jimmy Meurling), Glitch (Johan Wellton), Baby Drama (regi Susan Osten) med flera.

Skriven och skapad av Angela Wand

Regisserad och skapad av Stephen Rappaport

Språk: Engelska och svenska

BILJETTER & ÖVRIG INFO

När: 1/11, 4/11 & 12/11 kl 19.30

Var: Hangaren Subtopia, Albyvägen 38, Alby, Botkyrka

Ordinarie 290 kr

Ungdom/pensionär 200 kr

Rekommenderad från 15 år på grund av starkt känslomässigt innehåll 

Föreställningslängd: 60 min


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie