Kvällens politiker i debatten blir:
Rossana Dinamarca (V), Roberth Hanna (L), Robert Steffens (C), Bo Sundin (M), Ofelia Namazova (KD), Youbert Aziz (S), Fredrik Olsson (Mp), Sissela Nordling Blanco (Fi)
Politiker i intervju
Kvällen inleds med intervju där utbildningsminister och representant från regeringen Gustav Fridolin frågas ut om hur vi bland annat bryter utanförskap, minskar segregationen och höjer skolbetygen.
Kvällens poeter:
Yehia Zako Zakaria, 23 år från Möllan, Malmö.
Han är musiker och skribent som uppmärksammats med sin kombination av rapp och sång i sina musikframträdanden. Han hittar friheten i att skriva poesi eftersom den inte är begränsande i takter såsom i musiken. Kombinationen av de två är vad som faller honom djupt i hjärtat.
Jasmin Nasser, 20 år från Bredäng, Stockholm.
Studerar Sociologi på universitetet, en av grundarna till utbildningsorganisationen "Miljonhjälpen", som arbetar med att uppmärksamma utbildningsfrågan och gymnasieobehörigheten i ytterstadsområden.
Marouf Hussain, 23 år, född och uppvuxen i Flemingsberg.
Bor för nuvarande i Tumba. Hållt på med kreativt skrivande i form av rap & poesi sen han var 13 år gammal. Han är utbildad inom data & systemvetenskap och jobbar som affärssystem konsult (IT-konsult). Hans motto lyder: "För att kunna förändra världen måste vi först förändra oss själva."
Mariama Jobe, 20 år, bor i Jordbro, Stockholm.
Muslim, Gambian, krönikör, skribent, aktivist, projektledare, demokrati samordnare, föredragshållare och poet.
"Som en svart muslimsk kvinna från förorten hamnar jag någonstans längst ned i samhälles hierakin. Men jag har i vana att skapa nya alternativa vägar för mig själv när jag ställs inför återvändsgränder."
Hon har anordnar allt från poesifestivaler, panelsamtal till kulturinsatser som ger rasifierade och förortsbor en chans till att kunna bilda sin egen identitet och utvecklas i icke-vita rum.
"Jag är medlem i Orten i fokus, vilket är en ideell förening som har i syfte att ge en rättvisande bild av förorterna, vilket delvis görs genom att lyfta fram berättelser av guld från miljonprogrammen."
Hussein Hamad, 28 år, född i Kiruna, uppvuxen i Borlänge, bor i Malmö, pluggar i Lund.
Gymnasielärare i svenska och psykologi, just nu psykologistudent i Lund, jobbar som översättare på fritiden. Diggar böcker och Fifa.
Malak Habib, 17 år, bor i Botkyrka, Stockholm
Studerar på gymnasiet.
"Poesi för mig är något väldigt mäktigt, pga. Man kan uttrycka sig fritt och få sin röst hörd. Dikterna jag kommer att läsa handlar främst om fördomar gentemot oss i de marginaliserade förorterna."
Sumaya Abdulkadir, 18 år
Pluggar Teknik och är aktiv lokalt. Hon är även redaktör på en Ungdomstidsskrift och håller skrivarcikel för ungdomar.
Moderator och konferencier för kvällen är:
Evyn Redar, skribent på Metro och har tidigare jobbat som programledare på bl.a. SVT och SR.
Amie Bramme Sey, jobbar som journalist på Aftonbladet och driver även podden RASERIET tillsammans m Fanna Ndow Norrby.
Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.