2015-08-18 11:07Bloggpost

Vill du bli en stjärna bakom scen?

null

5 frågor till Cesar Fulgencio om kursen SSF Backstage som hålls för nionde året i rad i Subtopia.

Det är inte bara de som står i strålkastarljuset som är med och skapar en scenshow. Vi tog ett snack med D.I.T. Subtopias verksamhetsledare Cesar Fulgencio som driver kursen SSF Backstage i samarbete med Scenskolan Fejm.

Vad menas med ”backstage”?

- Det är allt arbete som är bakom scenen förutom det rent administrativa. Det vill säga kostym, smink, ljud, ljus och scenografi.

Vad är det roligaste med backstage-arbete?

- När man fantiserar ihop en scenografi, kanske ett landskap, som ska vara på scenen. Sedan ska man hitta olika sätt att förverkliga det på. Det är väldigt roligt och en utmaning för kreativiteten att hitta lösningar och göra verklighet av sina idéer.

Hur funkar kursen?

- Den är en gång i veckan och man kan välja att bara hålla på med ett ämne eller testa alla vilket är ljud, ljus och scenografi. Just nu har vi inte smink och kostym. Under kursen lär man sig grunderna i ljud- och ljusteknik och hur man bygger en scenografi från ax till limpa. På slutet av terminen får man vara med i en produktion.

Vilka produktioner har ni gjort på kursen?

- Vi har byggt samt ljud- och ljussatt Scenskolan Fejms föreställningar, senast deras 30-årjubileum som var i Hangaren Subtopia i våras. Sedan är vi med på lite olika uppdrag som till exempel Cirkusprinsessan som var på Gärdet för några år sedan.

Vem kan vara med?

- Alla som är intresserade och det kostar faktiskt ingenting!

Anmälan till SFF Backstage görs direkt till Cesar Fulgencio på cesar.fulgencio@subtopia.se eller via Scenskolan Fejms hemsida där man också kan anmäla sig till deras övriga kurser www.scenskolanfejm.se


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Alex Rodallec
Pressansvarig
Alex Rodallec
Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie