2019-03-22 14:54Pressmeddelande

Sunniva Fallan Röd ny vd för Sturebadet

null

Sturebadet Holding AB rekryterar Sunniva Fallan Röd med gedigen bakgrund inom spa- och besöksnäringen. Efter fyra år som vd för Yasuragi tar hon över vd- och koncernledarskapet för Sturebadet Holding AB. Nu stärker koncernen sin position som Sveriges ledande företag inom spa- och hälsobranschen.

Att Sturebadet Holding AB rekryterar Sunniva Fallan Röd som vd från Yasuragi är en del av en genomtänkt och långsiktig strategi. Hon har flera års erfarenhet från spa- och besöksnäringen och det kommer att komma samtliga bolag inom Sturebadet Holding AB väl till nytta. Sturebadet har många framgångsrika år bakom sig som ett anrikt spa- och träningsföretag med ett starkt och hållbart varumärke och har flera lukrativa år att vänta som det ledande företaget inom spa- och hälsobranschen i Sverige. I Sturebadet Holding AB ingår Sturebadet Marina Tower, Sturebadet Health Care, Sturebadet Health, Sturebadet och KFI Spa Management AB som är distributör för spakonceptet Kerstin Florian. Rekryteringen av Sunniva Fallan Röd är ett strategiskt drag för att säkerställa att koncernen ligger i framkant även i framtiden där hälsa, välmående, träning samt privat- och företagsfriskvård kommer att bli alltmer betydelsefullt. Hon tillträder sin tjänst den 15 april, 2019.

-Det är mycket som lockar mig med Sturebadet Holding och jag ser framemot att, tillsammans med alla kollegor och ägare, bidra som vd till att driva verksamheten vidare. Jag är efter några år i spabranschen övertygad om att vi på ett fint sätt kan påverka människor att må bättre. Det är viktigt att det görs på rätt sätt med sunda värderingar som tar hand om hela människan, både de som arbetar i koncernen och de som använder våra tjänster. Sturebadet har ett sunt hälsofokus både när det kommer till träning och spabehandlingar, i tillägg till att kunna erbjuda några av Sveriges bästa läkare, experter inom företagshälsovård och inte minst hudvårdsprodukter i särklass, säger Sunniva Fallan Röd.

Sunniva Fallan Röd har erfarenhet av att utveckla varumärken och att få arbeta med ett starkt varumärke som Sturebadets ser hon som en mycket spännande utmaning. Ett genuint ledarskap är en viktig komponent för henne och en stark drivkraft är att sätta sig in i hur människor tänker och agerar.

Som ny vd för Sturebadet och koncernchef för Sturebadet Holding AB har Sunniva Fallan Röd en pragmatisk inställning till sin nya roll. Att rivstarta med förändringar blir inte aktuellt, utan initialt kommer tiden att läggas på att lyssna på medarbetarna. Inom koncernen är man mycket nöjd med rekryteringen.

-Vi är verkligen glada över att få hälsa Sunniva välkommen till Sturebadet. Hon har en gedigen branschkunskap och är en dokumenterat duktig ledare, säger Sturebadets styrelseordförande Per Taube.

Sturebadet Holding AB får en ny vd och koncernchef som har ett genuint intresse för träning och hälsa.

-Jag tränar för att må bra och för att bli en hållbar medmänniska. Träningen är på många sätt en frizon för mig som gör att jag kan hämta kraft till både arbetsliv och privatliv. Att unna mig behandlingar är också viktigt. Jag tycker om produkter som har rent och naturligt innehåll. Sedan slutet av 90-talet har Kerstin Florians produkter varit mina absoluta favoriter. Jag förstod redan då hur bra och effektiva de är. De är bland de bästa produkterna på den globala marknaden, säger Sunniva Fallan Röd.

Om koncernen Sturebadet

Sturebadet

Sturebadet är ett anrikt spa i en historietyngd och exklusiv miljö i hjärtat av Stockholms innerstad. Vi har ett unikt arv i våra händer att förvalta och det är vi mycket stolta över. Varje dag gör vi det yttersta för att din upplevelse av Sturebadet, våra tjänster och service blir på alla sätt förstklassig. Som vår gäst eller medlem ska varje besök bli en njutning för alla sinnen. Verksamheten vilar på de fyra hörnstenarna spabehandlingar, mental avslappning, kost och träning. Sturebadet erbjuder ett komplett hälsokoncept genom specialistläkarmottagningen, Sturebadet Health Care.

Sturebadet Marina Tower

Sturebadet Marina Tower är ett modernt spa med träningsanläggning beläget i Hotel Elite Marina Tower i Saltsjöqvarn, Nacka. Förutom spabehandlingar och träningsfaciliteter erbjuder Sturebadet Marina Tower ett Hamam och exklusiva hamam-behandlingar.

Sturebadet Health Care

Sturebadet Health Care är Stockholms bredaste specialistläkarmottagning med mycket korta väntetider. Vi erbjuder privat hälso- och sjukvård och tar emot kunder med sjukvårdsförsäkring. Vi erbjuder företagshälsovård som arbetar med främjande, förebyggande och åtgärdande insatser för att minska antalet sjukskrivningar och risken för ohälsa. 

Sturebadet Health

Sturebadet Health hjälper företag och organisationer att implementera hälsoarbete som en prioriterad strategi, från ledningsnivå till varje enskild anställd. Vi vill uppmuntra till ett större engagemang kring hela företagets välmående med vårt unika CHR-verktyg. (Corporate Health Responsibility)

KFI Spa Management

Vi är distributörer för varumärket Kerstin Florian i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Schweiz. Vi har lång, gedigen erfarenhet i spabranschen och har arbetat med sparådgivning/spautveckling sedan 1989 och hjälpt flera hundra spaanläggningar att komma igång med spaverksamhet. Kerstin Florian har flera produktlinjer i sortimentet för alla hudtyper och behov samt ett utvecklat koncept för kropps- och ansiktsbehandlingar.


Om Sturebadet Holding AB

Sturebadet är en koncern bestående av två spa- & gymanläggningar – Sturebadet i Sturegallerian och Sturebadet Marina Tower i Saltsjöqvarn. De senaste åren har vår stora satsning inom hälsa även resulterat i specialistläkarmottagningen Sturebadet Health Care, med inriktning på preventiv hälsa och Sturebadet Health Strategy som hjälper företag att bota ohälsa på arbetsplatsen. Med dessa fyra bolag är vår vision är att vara ett hälsans tempel för både människor och företag.

Kontaktpersoner

Patrik Cederquist
Marknadschef
Patrik Cederquist
Petra Malmberg
Digital Media Manager
Petra Malmberg