2021-03-22 14:08Pressmeddelande

Sturebadet väljer Orbital Shower för ett smartare användande av vatten

Som en konsekvens av vårt ständigt pågående hållbarhetsarbete har vi nu ingått ett samarbete med det revolutionerande klimat-tech bolaget Orbital Systems. I och med samarbetet kommer vi nu börja införa deras högteknologiska duschsystem Orbital Shower i våra faciliteter på Sturebadet i Sturegallerian. Duschsystemet Orbital Shower kan spara upp till 90% av vattnet och 80% energi, samtidigt som komforten ökas och vattnet blir renare än vanligt duschvatten.

Med Världsvattendagen i centrum vill vi sätta fokus på ett smartare användande av vatten. Vatten är en global bristvara och att slösa med denna begränsade tillgång tillhör dåtiden. Därför känns det helt naturligt för oss att ta nästa steg i vårt fortsatta hållbarhetsarbete. I och med att grunden i vår verksamhet kretsar kring just vatten välkomnar vi smarta innovationer som Orbital Shower med öppna armar. Säger Johan Åkerlund, Sälj- & Driftschef, på Sturebadet AB.

Sturebadet kommer nu med hjälp av Orbital Shower att kunna spara miljoner liter vatten per år och samtidigt öka komforten för sina medlemmar och gäster. En person förbrukar ca 70 liter vatten om dagen och när man duschar och med Orbital Systems teknik kan vi spara upp till 90% av detta. Skulle Orbital Systems teknik användas av Skandinaviens hela befolkning på ca 20 miljoner, då skulle vi spara ca 1 260 000 000 liter vatten, varje dag.

Vi tycker det är riktigt kul att se en av Sveriges mest anrika och respekterade badinrättningar, Sturebadet, ta initiativet och gå först med att på riktigt göra en skillnad i sitt användande av vatten genom att implementera vår revolutionerande teknik. Det gör att våra gamla anrika traditioner kan leva vidare utan att behöva kompromissa med att använda mer än nödvändigt av naturens resurser, säger Peter Bixe, Vice President Sales Marketing, Orbital Systems.

Samarbetet inleds i samband med Världsvattendagen 22/3 och kommer att löpa tillsvidare framöver.

 

 


Om Orbital Systems AB
Orbital Systems Företaget grundades år 2012 av entreprenören och industri-designern Mehrdad Mahdjoubi Den världsrevolutionerande vattenrenings-teknologin utvecklade Mehrdad först för Nasa. Idag används tekniken i Orbital Systems duschsystem Orbital Shower lanserades i Sverige under 2020. 

Företaget och grundaren är flerfaldigt prisbelönade, bland annat med en plats i Forbes Magazines lista 30 under 30, WWF Climate Solver 2016, GOOD DESIGN Award 2015 och finalist för European Inventor Award 2018 (European Patent Office). 
Orbital Shower finns sedan 2019 installerad på boutiquehotellen Axel Guldsmeden och Bryggen i Köpenhamn. I Stockholm finns den installerad på Trendgruppen PR, Wallingatan 36. 

För mer information gå till www.orbital-systems.com.

Kontakt

Peter Bixe

peter.b@orbital-systems.com
Om Sturebadet

Sturebadet Holding driver den anrika anläggningen Sturebadet i Sturegallerian och spa-anläggningen Sturebadet Marina Tower, som är belägen i vackra Saltsjöqvarn. I koncernen ingår även en av Sveriges bredaste specialistläkarmottagningar Sturebadet Läkarmottagning som ligger på Humlegårdsgatan i Stockholm.

Kontaktpersoner

Patrik Cederquist
Marknadschef
Patrik Cederquist