2020-02-25 08:39Pressmeddelande

Markus Hellgren ny Chief Information Officer för Sturebadet Holding AB

Markus Hellgren CIO SturebdetMarkus Hellgren ny Chief Information Officer för Sturebadet Holding AB

Sturebadet Holding AB rekryterar Markus Hellgren som CIO till Sturebadets företag. Nu stärker Sturebadets företag sina positioner ytterligare som ledande inom Sveriges hälsoföretag.

Att Sturebadet rekryterar Markus Hellgren som CIO är en del av långsiktig hållbar strategi. Sturebadet storsatsar på att sprida kunskap till Stockholms medborgare om hur vi kan välja att leva våra liv för att kunna känna oss så starka och vitala som möjligt och med sina spa- och träningsanläggningar, läkarmottagning och hudvårdsspecialister vara oaser av fysiska platser där medlemmar och gäster får tillgång till specialister och redskap för att på bästa sätt ta hand om sig själva. Att rekrytera Markus är ett viktigt led i detta arbetet med hans gedigna kunskap och erfarenhet att driva företag lönsamt utifrån genuint hållbara värderingar.

Markus kommer senast från Yasuragi där han har arbetat som Commercial Director, och innan har han arbetat med revenue management på den globala marknaden. Rekryteringen är viktig för att ytterligare positionera de företag som ingår i Sturebadets koncern för en spännande framtid där hälsa, välmående, träning och privat samt företagsfriskvård kommer att bli alltmer betydelsefullt.

- Att få arbeta med i koncernen Sturebadet ser jag som en spännande utmaning. Jag är imponerad över vilken stark profil varumärket har inom hälsa, och det skall bli väldigt roligt att tillsammans med vd’ar och ledningsgrupp få ta varumärket till nästa nivå. Hälsa och välbefinnande har alltid varit viktigt. Med hur världen ser ut i dag och det tempo vi befinner oss i, tror jag dock att vi kommer behöva ännu mer fokus på hur vi tar hand om oss själva, framförallt inom den förebyggande friskvård. Här ser jag att Sturebadet spelar en viktig roll i samhället och kan göra mycket gott med all den kunskap och erfarenhet inom hälsa de olika bolagen har, säger Markus.

- Som koncernvd är jag väldigt tacksam för att vi får utökat vår ledning med Markus erfarenhet och kunskap. Ledingen både på Sturebadet AB och inom koncernen består av oerhört skickliga specialister, och Markus kompetens blir ett mycket viktigt komplement till detta gäng av ledare. Jag har dessutom haft förmånen att få arbeta med Markus tidigare och vet att han bara med sin närvaro bidrar till en fin, varm och rolig arbetsmiljö – det är en lika viktig del i en rekryteringsprocess. Vi är varandras arbetsmiljö, och när vi bidrar till varandras välmående så blir det både roligare och enklare att utföra det arbetet som tar oss fram mot vårt syfte kring hälsa och välbefinnande, säger Sunniva Fallan Röd, koncernvd för Sturebadet Holding AB.

Markus tillträder rollen som CIO på Sturebadet Holding AB den 1a mars 2020.


Om Sturebadet

Sturebadet Holding driver den anrika anläggningen Sturebadet i Sturegallerian, spa-anläggningen Sturebadet Marina Tower, som är belägen i vackra Saltsjöqvarn och KFI Spa Management är distributör för varumärket Kerstin Florian i Sverige, Danmark, Finland, Ryssland och de baltiska länderna. I koncernen ingår även en av Sveriges bredaste specialistläkarmottagningar Sturebadet Läkarmottagning som ligger på Humlegårdsgatan i Stockholm samt Sturebadet Health som mäter företags organisatoriska och medicinska hälsa genom verktyget CHR.

Kontaktpersoner

Patrik Cederquist
Marknadschef
Patrik Cederquist