2024-03-12 08:00Pressmeddelanden

Norges beste studentby 2024 – hvilken by er best?

Norges beste studentby

studentum.no, en av Norges ledende onlineplattformer for studiesøkende, har kåret de ti beste studentbyene i Norge for 2024. Ved å undersøke ulike kategorier som påvirker studentenes trivsel og læring, har de rangert byene basert på deres evne til å møte studentenes behov og ønsker. 

For andre året på rad har Longyearbyen på Svalbard blitt kåret til Norges beste studentby. Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon for denne lille byen. Den fullstendige listen over de ti beste studentbyene er som følger: 

  1. Longyearbyen 

  1. Hammerfest 

  1. Oslo 

  1. Trondheim 

  1. Tromsø 

  1. Bergen 

  1. Haugesund 

  1. Steinkjer 

  1. Stavanger 

  1. Ålesund 

"Det er gøy å se at Longyearbyen fortsetter å utmerke seg, og kaprer tittelen som Norges beste studentby for andre året på rad," sier Guro Rønning, ansvarlig hos studentum.no. "Studentbyens høye rangering viser den unike balansen mellom faktorer som utdanningskvalitet, studiemiljø, studentaktiviterer og boligmuligheter." 

Longyearbyen skiller seg spesielt ut med sitt rikelige tilbud av studentboliger, i tillegg til et intimt og internasjonalt studiemiljø. "Med et fullgodt tilbud av studentboliger og rimelige leiepriser, samt et tett og inkluderende samfunn, skaper Longyearbyen en unik opplevelse for studenter." 

Studentaktiviteter som ukentlige sosiale arrangementer, spennende ekskursjoner i naturen og badstueopplevelse i arktiske omgivelser, legger også til rette for et trivelig og engasjerende studiemiljø. 

For mer informasjon om undersøkelsen og resultatene, besøk studentum.no. 


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.

studentum.no är en del av Keystone Education Group. 


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel