2023-01-12 15:57Pressmeddelande

Stockholms Tillskärarakademi tilldelas ny YH-utbildning: 3D-visualiserare inom mode och konfektion

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har idag den 12 januari 2023 beviljat Stockholms Tillskärarakademi att starta den nya YH-utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion.

 

– Vi är mycket glada över beslutet. Med den nya utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion kan Stockholms Tillskärarakademi kompetensförsörja modebranschen med en viktig yrkesroll som det i dag är stort behov av, säger Annika Westborg Arenander, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

 

3D-visualiserare är en ny yrkesroll som kompletterar så väl mönsterkonstruktörer och design. Utvecklingen driver ständigt på tekniken vilket har utvecklat 3D-visualiserare till en egen yrkeskategori med sin speciella kompetens. Påbyggnadsutbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion ska ge de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för yrkesrollen.

 

– Nya digitala arbetssätt för att minska materialanvändningen under produktionsprocessen är fullständigt nödvändigt att få fram för en hållbarare modebransch, säger Annika Westborg Arenander.

 

Utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion startar i augusti och ansökan öppnar i februari.


Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet. Skolan är en allmännyttig stiftelse med Medborgarskolan som huvudman.