2014-05-20 11:33Pressmeddelande

Stockholms Tillskärarakademi får gymnasium!

null

Svensk modeindustris mest anrika skola, med över 100 års erfarenhet, har utbildat många av Sveriges ledande textila kreatörer. Nu får även gymnasieungdomar chansen att börja sin framtid inom modebranschen på Tillskärarakademin när skolan går samman med Textila gymnasiet.

Sedan starten 2007 har Textila gymnasiet haft ett nära samarbete med Tillskärarakademin i modehuset på Hagagatan i centrala Stockholm. Nu skapas en unik skola i Sverige med gymnasium och yrkesutbildningar inom mode, design, sömnad och mönsterkonstruktion. Från skolan kan man gå direkt ut i yrkeslivet eller till högre utbildningar inom textil och mode. 

- Vi är jätteglada över denna spännande helhet. Inom Tillskärarakademin samlar vi nu stor kompetens och kan skapa utbildningar av mycket hög kvalitet. Vårt nära samarbete med svenska design- och modeföretag ger eleverna ett väldigt bra nätverk när de är färdiga med sin utbildning, säger Camilla Pontén, rektor på Stockholms Tillskärarakademi.

Förutom yrkesutbildningar på hel- och deltid, erbjuder Tillskärarakademin två gymnasieprogram med start hösten 2014: Estetiska programmet, inriktning Bild och formgivning – Mode och Hantverksprogrammet, inriktning Textil design.

Huvudman för Stockholms Tillskärarakademi är Medborgarskolan, en ideell organisation som återinvesterar allt överskott tillbaka in i skolverksamheten.

För mer information
Camilla Pontén, rektor Stockholms Tillskärarakademi
072-300 18 74


Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.


Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.   Vi som arbetar på Tillskärarakademin drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.   Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.   Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.   Samtliga heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade.   Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet. Skolan är en allmännyttig stiftelse med Medborgarskolan som huvudman.


Kontaktpersoner

Annika Westborg
Verksamhetschef
Annika Westborg