2020-01-09 13:51Pressmeddelande

​Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

null

I går meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Mönsterkonstruktör i tre år till, utöver den redan beviljade Skräddare – Dam och Klänning.

”– Vi tackar Myndigheten för yrkeshögskolan för förtroendet!” säger Annika Westborg, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

Modebranschen genomgår just nu en snabb och spännande förändring, som även gäller yrkesrollen Mönsterkonstruktör. Mål för en mer hållbar textilindustri och avancerad digitalisering, med 3D-mönsterbearbetningsprogram som tex. CLO, skapar nya möjligheter och kompetensbehov:

”– Tack vare vårt fina samarbete med branschen kan vi erbjuda en utbildning som på bästa sätt förbereder våra studerande för en digitaliserad och hållbarare mode- och textilindustri.” säger Annika Westborg.

Stockholms Tillskärarakademi har sedan tidigare tillstånd att bedriva YH-utbildningen Skräddare – Dam och Klänning. Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna, inklusive Mönsterkonstruktör, är i augusti och ansökan öppnar 1 februari.

Stockholms Tillskärarakademi anordnar studiemedelsberättigande YH-utbildningar (yrkeshögskoleutbildning) på heltid. YH-utbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik och som genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Tillstånd att bedriva YH-utbildning meddelas varje år av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). I denna ansökningsomgång lämnades 1 097 ansökningar in, av vilka MYH beviljat 416 utbildningar.

Huvudman för Stockholms Tillskärarakademi är Medborgarskolan Stockholmsregionen, som vid sidan av folkbildningsverksamhet bedriver en omfattande skol- och utbildningsverksamhet under de egna varumärkena Påhlmans Handelsinstitut / Påhlmans Gymnasium, Stockholms Tillskärarakademi och Kulturama.

För mer information, kontakta

Annika Westborg
Verksamhetschef och rektor, Stockholms Tillskärarakademi
info@tillskararakademin.com
073-532 08 44
www.tillskararakademin.com/utbildningar

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.


Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.   Vi som arbetar på Tillskärarakademin drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.   Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.   Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.   Samtliga heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade.   Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet. Skolan är en allmännyttig stiftelse med Medborgarskolan som huvudman.


Kontaktpersoner

Annika Westborg
Verksamhetschef
Annika Westborg