2017-11-02 10:00Pressmeddelande

Nya teknikprogrammet förbereder framtidens modeskapare!

null

Hösten 2018 utökas Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium med Teknikprogrammet – Design och Produktutveckling. För de elever som väljer programmet innebär det att de, vid sidan av de sedvanliga skolämnena, får fördjupa sig i den tekniska processen kring hur man tillverkar kläder och accessoarer. Från tekniska begrepp och modeller till funktion och passform. Från idéer och skisser till materialval och hållbarhet inför produktion.

Camilla Pontén, rektor på Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium utvecklar:

-Mode- och textilbranschen är inne i en spännande fas vad gäller den tekniska utvecklingen. Bland annat med virtuella provrum, så kallade 3D-provrum med avatarer, där man kan se kroppen och provrummet i ett datorprogram. Vi är nyfikna på vad den tekniska revolutionen kommer att innebära för vår bransch. Den unga generationen är framtiden, därför ser vi väldigt mycket fram emot att välkomna den första kullen till skolan nästa höst!

Efter avslutade studier kommer eleverna vid teknikprogrammet vara redo att söka sig vidare till högskolor med inriktning mot design, kläder och annan produktutveckling som Textilhögskolan, Arkitekturhögskolan, Högskolan för Design & Konsthantverk och Designhögskolan.

För mer information kontakta:
Camilla Pontén, rektor Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium
Mobil: 072- 300 18 74


Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.   Vi som arbetar på Tillskärarakademin drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.   Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.   Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.   Samtliga heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade.   Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet. Skolan är en allmännyttig stiftelse med Medborgarskolan som huvudman.


Kontaktpersoner

Annika Westborg
Verksamhetschef
Annika Westborg