2018-12-04 12:55Pressmeddelande

Beyond the Silhouette – ​vernissage och utställning på Gretas café

null

Beyond the Silhouette är en textil utställning specifikt skapad för Gretas café. Elva studerande från Stockholms Tillskärarakademi har under två veckor i november inspirerats av arkitekturen, stämningen och den art deco-inspirerade inredningen på Gretas och skapat fantasifulla kreationer i råväv som huserar bland gästerna på Gretas under jul och nyårshelgerna.

Utställningen introducerar gamla sömnadstekniker i nya, innovativa uttryck. Med den enkla råväven som grund har de elva studerande jobbat fram spännande material manipulationer. Kreationerna i utställningen presenterar en värld bortom de klassiska siluetterna.

Kom och ta en drink, träffa alla designers och få veta mer om teknikerna som används i utställningen.

VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE
Tid: Fredag 7 december, kl 18.00 - 21.00
Plats: Gretas, Hötorget 13-15Utställningen kan ses fram till 6 januari, 2019

Deltagande studerande på Stockholms Tillskärarakademi: Angelica Eriksson, Anna-Clara Holmgren, Diana Schavon, Fredrik Cronbladh, Hennrika Eggers, Ida Liivakant, Jessica Dahlén, Jessica Jaråker, Lisa Markén, Patricio Alarcón, Vendela Thiger

Tack till: Haymarket by Scandic och Bergman & Johansson

För mer information, kontakta
Sofia M Westin, utställningsansvarig
070-364 42 71 eller sofia.westin@tillskararakademin.com

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.


Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.   Vi som arbetar på Tillskärarakademin drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.   Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.   Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.   Samtliga heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade.   Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet. Skolan är en allmännyttig stiftelse med Medborgarskolan som huvudman.


Kontaktpersoner

Annika Westborg
Verksamhetschef
Annika Westborg