2023-05-20 05:20Press release

Sista VM:et någonsin i CSGO: SPACE arrangerar tittarfest i arenan

Esport arena CSGO watchpartySpace Arena Stockholm

2013 spelades det första världsmästerskapet i Counter-Strike Global Offensive (CSGO) på Dreamhack Winter i Jönköping. 19 Major-turneringar senare är det dags att knyta ihop säcken. CSGO går i graven för att ge plats för Counter-Strike 2. BLAST.tv Paris Major är det sista vi kommer få uppleva av spelet som tagit e-sporten till nya nivåer världen över. För att hylla CSGO bjuder SPACE in till kostnadsfri tittarfest i arenan med Nordens största curved 8K-skärm.

Tio har gått sedan den första Major-finalen i CSGO spelades inför fullsatta läktare i ett kokande DreamArena Extreme på Dreamhack Winter i Jönköping. Den helsvenska finalen, där fnatic slog förhandsfavoriterna Ninjas in Pyjamas, rankas fortfarande som en av de största skrällarna och många kommer ihåg hur Jonatan “Devilwalk” Lundberg firade vilt med nerdragna byxor.

Sedan dess har CSGO exploderat i en takt som få kunde förutspå. Miljontals spelare och åskådare, fullsatta arenor och prissummor som får många att lyfta på ögonen. När CSGOs  Major-cirkus nu avslutas med ett sista evenemang är det dags att flytta över verksamheten till det upphaussade Counter-Strike 2. Efter världsmästerskap i Polen, USA, Brasilien, Rumänien och Tyskland är det tyvärr inte Sverige utan Frankrike och Paris som står som värd.

Men det finns fortfarande möjlighet att uppleva en sista dos av Major-hype på svensk mark när världens största gamingcenter SPACE bjuder in till tittarfest i arenan med Nordens största curved 8K-skärm, belägen vid Sergels torg i Stockholm.

– Vi vill hylla spelet som tagit e-sport till helt nya nivåer, framförallt för oss svenskar. Vi var tidigt ansedda som den bästa nationen i CSGO och med det har intresset för spelet varit enormt. Att inte den sista majorn spelas i Sverige känns tråkigt med tanke på att det var här allting började, men det känns extra roligt att kunna erbjuda fans att se finalen hos oss. Det blir ett fint avslut, säger Caroline Zwemer, Head of Esports på SPACE.

Finalen i världens mest prestigefyllda CSGO-tävling spelas på söndag i Accor Arena i Paris. För den slår även SPACE upp dörrarna och bjuder in till tittarfest, där de visar finalen live i arenan. Tillsammans med BLAST.tv kommer även publiken vara med i sändningen som väntas dra över en miljon tittare, då en kamera kommer finnas på plats för att fånga stämningen i arenan. 

– Det känns fantastiskt att vi på SPACE får vara med och bidra till den absoluta finalen av CSGO. Vi vill vara den naturliga mötesplatsen för gamers och arrangerar mängder av event för att leva upp till förväntningarna. Tidigare i år stod vi värd för HLTV Awards, där världens bästa spelare i CSGO prisas, så vi har en nära relation till spelet och ser fram emot kommande evenemang i Counter-Strike 2, avslutar Zwemer. 

Om SPACE CSGO watchparty
Dörrarna öppnas 14.00 till SPACE Arena, Sergels torg 2, 111 57 Stockholm. Livesändningarna startar med uppvisningsmatch 15.00 och 17.00 drar vinalen igång. Eventet är gratis och har 18-årsgräns. Anmälan och mer information här: https://blasttv-lan-watch-party-space.confetti.events/


ABOUT SPACE

Space is a digital culture center in the heart of Stockholm city. A physical meeting place for the digital generation. Our concept combines key ingredients of digital culture – gaming, music, content creation and digital knowhow, all under one roof. We offer an inclusive environment for people to connect, collaborate and create – enabling communities to thrive and explore new opportunities. www.space.cc About Pophouse Entertainment Pophouse Entertainment was founded by Björn Ulvaeus and Conni Jonsson in 2014. The company owns and operates ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus, Hasselbacken and Space. www.pophouse.se Om Space Space är ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm. En fysisk mötesplats för den digitala generationen. Här kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur–gaming, musik, content creation och digitalt know-how, allt under samma tak. Ett inkluderande hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans –ett community där nya formationer och affärsidéer tar fart. www.space.cc Om Pophouse Entertainment Pophouse Entertainment grundades av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson 2014. Företaget äger och driver ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus, Hasselbacken och Space. www.pophouse.se


CONTACTS

Press contact SPACE
Angelica Larsson