2021-09-09 11:00Press release

Pophouse Entertainment öppnar japanskt-koreanskt brasserie i nya Space

Den 27 november öppnar Stockholms nya mötesplats för den digitala generationen, kulturcentret Space. Redan den 29 oktober slår dock husets kulinariska kronjuvel, Fat Cat, upp dörrarna. Det blir en innovativ explosion av japanska och koreanska smaker i en oändlig variation, mitt i City.

Brasserie Fat Cat blir en del av Space i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg i Stockholm. På sju våningsplan skapas ett världsunikt hus som kombinerar gaming, musik, mat och ”content creation”. Fat Cat blir husets självklara mötesplats med ett högt tempo och en skön, livlig känsla. Food & Beverage Manager är Lina Liberg som tidigare arbetat på Den Gyldene Freden, Tegelbacken, Luzette och Grill.
Fat Cat drivs av Space i nära samarbete med partners.

- Fat Cat hämtar känslan och stämningen från de franska brasserierna och maten och råvarorna från det japanska och koreanska köket. Vi säger att vi har hjärtat i Frankrike och själen i Japan och Korea, säger Lina Liberg, Food & Beverage Manager Fat Cat.

Mat och dryck är en central del av Space och överallt i huset hittar besökaren caféer och barer med möjligheter att äta och dricka gott. Fat Cat blir hjärtat i huset och det perfekta stället för lunch, frukostmöten, middagar eller sena kvällar.

- Vi vill att Fat Cat ska vara en inkluderande och pulserande restaurang med hög kvalitet på mat, dryck och service från morgon till kväll. På kvällen kan man starta i baren med en drink, hänga en stund vår japanska matgata och sedan slå sig ner och äta en middag med vänner, berättar Lina vidare.

Passionen för mat och bra råvaror delas med Menigo som är partner till Space och Fat Cat dit de levererar såväl köksutrustning som råvaror.

- Det här är ett unikt och spännande partnerskap för oss. Vi som leverantör är med och möter gästerna och tillsammans med Space skapar vi ett helt nytt restaurangkoncept. Det känns otroligt roligt att få vara med på Space resa redan från start och bidra med vår kunskap och passion för mat, säger Nina Wahlgren Gill, Commercial Director Menigo.

Partners till Space är även Spendrups som levererar välsmakande drycker till Fat Cat och resten av huset.

- Fat Cat är en viktig del av Space, mitt på Sergels torg. Med vårt japansk-koreanska brasserie, och stora uteservering mot fontänen, hoppas vi bli en ny stjärna på Stockholms kroghimmel, säger Åsa Caap, vd Space.

Bordsbokningen är nu öppen. För bokning vänligen gå till:
www.fatcatbrasserie.com

För mer information vänligen kontakta:
Åsa Caap, vd Space, asa.caap@space.cc, 0708 211 765
Lina Liberg, Food & Beverage Manager Fat Cat, lina.liberg@space.cc, 0709 642 357ABOUT SPACE

Space är ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm. En fysisk mötesplats för den digitala generationen. Här kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur – gaming, musik, content creation och digitalt know-how, allt under samma tak. Ett inkluderande hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans – ett community där nya formationer och affärsidéer tar fart. www.space.cc Om Pophouse Entertainment: Pophouse Entertainment grundades av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson 2014. Företaget äger och driver ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus, Hasselbacken och Space. www.pophouse.se


CONTACTS

Liza Skoglund
Lotta Balodis