2016-10-13 10:17Pressmeddelande

Soft Touch AB satsar på nya medier för att nå ut med bröstcancerkampanj

null

Sociala medier är en effektiv budskapsspridare i sig, men med Thunderclap kan man nå ännu längre. Det svenska arbetshandskföretaget Soft Touch AB satsar nu på att få maximal spridning av sin film om bröstcancer med hjälp av Thunderclap.

Oktobermånad är numera globalt känt som Bröstcancermånaden. Under månadens trettioen dagar kan företag färga sina produkter rosa och privatpersoner kan bära det rosa bandet för att visa sitt stöd till cancerforskningen. Men istället för att satsa på nya produkter har Soft Touch AB istället valt ett nytt angreppssätt för att nå ut med budskapet att stödja forskningen kring bröstcancer. Med hjälp av den digitala kampanjplattformen Thunderclap hoppas Soft Touch AB på att nå ut till så många som möjligt via massdelning.

Thunderclap har gjort succé på andra sidan Atlanten med idén om att slå igenom bruset med en, massiv delning från kampanjens alla supporters. Personer kan genom webbsidan gå in och stödja en kampanj sitt Facebook-, Twitter- eller Tumblr-konto och när tiden är kommen delas inlägget i en, enda stor massdelning. Alla de som stött kampanjen kommer då att visa sitt stöd för sina följare i flödet för det konto de valt att stödja kampanjen med. I Sverige har Thunderclaps framfart varit relativt blygsam men det är icke desto mindre ett kraftfullt verktyg för företag och organisationer att nå ut med sina budskap. Och det är möjligheterna till spridning som fått Soft Touch att helt fokusera på Thunderclap i årets bröstcancerkampanj, ”Vi har samarbetat med BRO sedan förra året då vi utvecklade en rosa arbetshandske till förmån för Bröstcancerfonden. Men även om försäljningen gick bra kändes det som om vi kunde nått ut till fler med budskapet att stödja kampanjen. I år tar vi därför hjälp av Thunderclap för att nå ut till så många vi bara kan. I år vill vi göra skillnad.” säger Andreas Linder, grafiskt ansvarig på Soft Touch AB.

Filmen som företaget producerat och som sprids via Thunderclap är en känsloladdad historia om ett par med en dotter som ser ut att förlora sin mamma och fru till bröstcancer. Under rubriken ”Hjälp oss att hjälpa dem” hoppas Soft Touch på att skapa en spridningsvåg som ger all uppmärksamhet till att stödja kampen mot bröstcancer.

Se kampanjen och ge ditt stöd: https://www.thunderclap.it/projects/47936-help-us-help-them

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson