2019-11-18 23:45Pressmeddelande

EN511 för handskar, förklaring via film. Först i världen?

Europeisk skyddsstandard EN511 - skydd mot kylaEuropeisk skyddsstandard EN511 - skydd mot kyla

För både återförsäljare och användare av handskar kan det uppfattas som svårt att välja rätt handskar till vissa uppgifter. Till hjälp finns det bland annat en uppsjö med standarder som testar handskarnas egenskaper och hur högt skydd de ger för olika risker professionella kan träffa på i yrkeslivet. Problemet är att det inte är helt lätt att tolka dessa skyddsstandarder.

EN511 är en standard för att ge riktvärden på hur bra en handske står emot kyla. Den uppdaterades senast 2006 vilket gör att man ibland stöter på beteckningen EN511:2006. Detta är den senaste versionen med de medföljande tester som ingår i denna.

En viktig standard när kylan kommer

I södra Sverige eller i mildare vinterväder räcker normala vinterhandskar ofta gott och väl. Däremot är EN511 en extra viktig standard för de arbetare som riskerar köldskador i sitt yrke. När man jobbar i minusgrader kyls händerna ner till ohälsosamma nivåer och när detta sker under långa perioder ökar risken för kroniska köldskador markant. Skador till följd av köldexpondering ökar enligt undersökningar som gjorts. Det är en negativ trend som är relativt lätt att bryta förutsatt att relevant information lätt går att hitta.

Vi vill uppmärksamma riskerna för bland annat professionella arbetare och underlätta för våra kunder att välja rätt handskar. Det behöver inte vara så svårt om man har rätt verktyg, säger Andreas Linder, marknadsansvarig på Soft Touch AB. Vi har redan effektiva verktyg för att enkelt hitta vinterhandskar, även endast de som är certifierade enligt EN511. Det vi känner har saknats är en lättsmält förklaring av själva skyddsstandarden så att våra kunder enklare kan förstå vilka handskar som är rätt för dom, fortsätter han.

Soft Touch film som förklarar EN511

Soft Touch film som förklarar EN511

Video som verktyg för att förklara

Eftersom EN511 är komplicerad att tyda och det är svårt att hitta bra förklarande guider valde Soft Touch AB att själva förklara närmare vad standarden innebär.

Vi ser video som ett mycket värdefullt verktyg för att hjälpa våra kunder och slutanvändarna av våra handskar, säger Andreas. Just videoguider på EN511 är riktigt svårt att hitta, därför valde vi att skapa en video, fortsätter han. 

Detta är en av filmerna i en hel serie för att utbilda våra följare att enklare kunna ta rätt beslut själva om vilka handskar som passar olika situationer. Nästa steg är att göra materialet så tillgängligt som möjligt via våra kanaler, avslutar han. 

Via Soft Touchs digitala kanaler tillhandahålls en mängd digitala verktyg både för återförsäljare av arbetshandskar, men även för slutanvändare. Verktygen hittas på företagets Facebooksida, Instagram, YouTube-kanal, LinkedIn eller direkt på Soft Touchs hemsida.  

För mer information, vänligen kontakta Andreas Linder, marknadsansvarig, Soft Touch AB.



Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder