2017-04-13 05:20Pressmeddelande

Den Blå Handsken –stödjer prostatacancerforskningen i samarbete med Prostatacancerförbundet

null

Varje dag får 27 män i Sverige diagnosen prostatacancer. Få människor känner till att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Som tillverkare av arbetshandskar verkar Soft Touch AB i en bransch där majoriteten är män. På alla de arbetsplatser runtom i landet där våra handskar används drabbas en stor andel män av prostatacancer och med detta samarbete vill vi göra ett aktivt val som i framtiden kan minska den orimligt höga siffran 27 drabbade män till noll. 

Tillsammans med Prostatacancerförbundet har vi tagit fram en handske med blå detaljer men som också dekorerats med mustaschen som numera representerar den internationella prostatacancerrörelsen.

Samarbetet med Prostatacancerförbundet erbjuder en förlängning av allt det vi på Soft Touch AB står för när det kommer till skyddsutrustning. Säkerheten är huvudsaken.

Cancersjukdomen ingen pratar om

Prostatacancer är en av de sjukdomar som det nästan aldrig pratas om och som människor har minst kunskap om. Till exempel vet de flesta inte att prostatacancer nästan alltid går att bota, om man upptäcker den i tid. Att man testar sig genom ett simpelt blodprov där man mäter PSA-värdet, är det heller inte många som vet.

Torsten Tullberg, kampanjledare på Prostatacancerförbundet ser stora möjligheter att nå ut med kunskap kring sjukdomen tillsammans med Soft Touch,

- Sjukdomen är ett stort problem i dagens samhälle, men inte på grund av att den är obotlig utan för att män emellan inte pratar med varandra om sina erfarenheter. Män pratar inte om sin hälsa och hur de mår. Med Den Blå Handsken kan vi nå ännu fler med budskapet att uppmärksamma och uppmana fler män att börja prata om prostatacancer.

Pengarna går till forskningen

För varje sålt par av Den Blå Handsken kommer 5 kr att gå direkt till Prostatacancerförbundet. Pengarna kommer främst att användas till forskning kring att förbättra behandlingsmetoder, för att tidigarelägga upptäckten av sjukdomen samt att finna sättet att besegra prostatacancer.

Prostatacancerförbundet har ett så kallat 90-konto som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket säkerställer att insamlingsmedeln går till vad de är ämnade för.

Detta är Den Blå Handsken

Handsken är en monteringshandske. Bakhanden är primärt sydd med spandex men inkluderar även mesh-partier som ökar ventilationen och minskar risken för handsvett och obekvämlighet. Det elastiska, blå tyget mellan fingrarna ökar flexibiliteten för alla arbetsuppgifter.


Handflatan är gjord i ett syntetiskt mockaläder. Den har insydda skumplattor som framförallt ökar komforten men som också fungerar som stötdämpning och vibrationsskydd. Tummen och pekfingret är förstärkt för extra hållbarhet och uttålighet.

 Varför behövs den Blå Handsken?

Vi har teknologin och vetenskapen som hjälper oss att förebygga, behandla och överleva prostatacancer men ändå stiger antalet drabbade varje år. Det fortstätter att drabba oss och tar ännu fler liv. Vi kan så enkelt reducera antalet drabbade genom att dela med oss av information och avstigmatisera sjukdomens undersökningsmetoder och den allmänna synen på vad som är manligt. Genom att bära Den Blå Handsken kan man hjälpa andra genom att stödja forskningen men också vara modig nog och våga visa att man bryr sig om sin egen hälsa och de runtomkring en. Cancer drabbar inte en person, den drabbar alla i sin närhet. Stå upp för dig själv, din make, pappa, son eller bror och ta ställning att besegra prostatacancern. 

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson