2020-04-06 03:32Pressmeddelande

Avanas startar som Soft Touch® agent i Nederländerna och Belgien

Avanas som Soft Touch® agent i BeneluxAvanas som Soft Touch® agent i Benelux

Sverige är välkänt för sina specialiserade produkter världen över och det är detta och den svenska kvaliteten som Avanas är ute efter när de lanserar Soft Touch® produkter i Nederländerna och Belgien. Soft Touch AB och Avanas har tillsammans planerat den officiella lanseringen som innebär starten på ett långsiktigt samarbete.

Avanas är en perfekt partner för oss eftersom vi har liknande bakgrund”, säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB. “Bådas våra rötter kommer från familjeföretagande vilket gör det mycket enkelt för oss att förstå varandra. Utifrån detta har vi skapat en relation där vi båda vet exakt vad som krävs för att båda parter ska vinna på samarbetet.”

 

Specialiserade handskar

Avanas har mer än 25 års erfarenhet inom personligt skydd som agent med flera välkända varumärken i bagaget. I takt med att företaget expanderar har de varit på jakt efter nya produktsegment för att utöka företagets skyddssortiment.

Vi märkte att marknaden för handskar har förändrats från standardarbetshandskar mot högre kvalitet och specialiserade handskar”, säger Gerben van As, ägare och VD för Avanas. ”Vi hittade Soft Touch på grund av deras slogan “We know gloves”, vilken visade sig vara sann”.

 

Komplett handskerbjudande för Benelux via Private Brand

Avanas har kontinuerligt erbjudit fler och fler produkter under Private Brand (produkter med egen logga eller varumärke) på grund av ökad efterfrågan. Mest populärt hittills har varit skyddshjälmar och skyddsglasögon. För Avanas expansion var det av största vikt att en ny partner även kunde leverera produkter under samma koncept vid förfrågan.

Med Soft Touch i vårt sortiment kan vi ta oss an vilken handsklösning som helst tillsammans med våra kunder. Soft Touch teamet har gett oss allt stöd vi behöver för att kunna lansera framgångsrikt. En hög generell produktkompetens, kraftfulla marknadsföringsverktyg och en stark logistiklösning är det som behövs för att lyckas”, avslutar Gerben van As.

Soft Touch® arbetshandskar kommer att lanseras av Avanas under Q2 2020 både i Nederländerna och Belgien.

Om Avanas

Avanas är agent och skyddsexpert på flera välrenommerade varumärken inom personlig skyddsutrustning, exempelvis Bollé Safety, Kast och Voss i den nederländska och belgiska marknaden. De stödjer skyddsdetaljister med tekniska och kommersiella förfrågningar och besöker även slutkunder för skyddsrådgivning. Allt för att förhöja kvalitetsupplevelsen hos slutanvändarna. Samtidigt erbjuder företaget även produkter under Private Brand för att främja en säker arbetsmiljö med bibehållen företagsidentitet.



Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist