2017-06-16 05:04Nyheter

Med fokus på handskar - lanserar nya svets- och värmeskyddshandskar

null

För knappt ett år sedan valde Soft Touch att helt ändra företagets inriktning och gå tillbaka till att fokusera på handskar. Startskottet för fokusbytet kom i form av en ny hemsida och e-handelsplattform som underlättade för kunder att ta del av vårt sortiment av skyddshandskar. Handskarna är huvudsaken och vi har under dessa månader arbetat hårt med att komma tillbaka till rötterna som handskspecialister.

Som första steg till att bli en komplett handsktillverkare gav vi tidigare i år ut nio nya modeller av handskar för Private Brand-konceptet, där alla kan skapa unika handskar med egen logga på handleden. Men möjligheten att färgkombinera mellan tretton olika färger kan alla rätt varumärkeskänsla på sina handskar och få en komplett serie exklusiva handskar.

Nu är det dags för oss att ta nästa steg och presentera vårt nya sortiment svets- och värmeskyddshandskar som med två specifika egenskaper gör att de skiljer sig avsevärt från handskar av andra tillverkare med samma målgrupp.

Nytt sortiment som är olje- och vattenavstötande samt sydd med mjukt Kevlarfoder

Vårt nya sortiment innehåller tre modeller varav en är specialiserad på svetsyrket och de andra för situationer där värme- och flamskydd är nödvändigt.
Alla tre modeller är sydda med ett särskilt behandlat läder som är både olje- och vattenavstötande vilket är användbart för de platser där man främst behöver denna typ av handskydd. Modellerna har även ett borstat Kevlarfoder som gör att handsken dras mjukt över handen och känns skön snarare än hård och sträv som sytt Kevlar kan göra. Du behöver alltså inte längre ha en innerhandske för att göra handsken tillräckligt skön att på sig under längre stunder. Fodret tillsammans med lädret skapar dessutom en handske som anpassar sig efter värme och kyla vilket gör att du kan använda samma par för att skydda dig mot hetta såväl som kyla, och allt däremellan.

Se hela det nya sortimentet av svetshandskar och värmehandskar och kontakta oss om du är intresserad av att köpa in handskar eller bli distributör för våra produkter.


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson