2019-06-07 04:48Pressmeddelande

Smakbox passerar 10 miljoner smakprover och växer med 368 %

Smakbox lanserades 2016 och är Sveriges största prenumerationsbox inom mat. Smakbox är också en marknadsföringskanal som snabbt förändrar hur dagligvaruhandelns leverantörer och varumärkesägare arbetar med provsmakning och lanserar nya smaker.

Sedan starten för 2 år sedan har Smakbox inneburit att ca 10 miljoner unika provsmakningar av nya smaker och produkter ägt rum i hemmen. Det motsvarar ca 20.000 butiksdemonstrationer som genomförts till bråkdelen av kostnaden jämfört med att ha personal som anordnar provsmakning i butik.

- Vi har verkligen passerat en milstolpe med 10 miljoner smakprover! Dessutom växte vi med 368 % 2017 och når nu över 50.000 personer vid varje Smakbox som skickas. Vi är otroligt glada för vår fina utveckling, de goda samarbeten vi har och det starka team vi byggt upp, säger Per Ingman, grundare och ansvarig för samarbeten och affärsutveckling.

För 2:a året i rad utsågs Smakbox dessutom till Årets Box. Av totalt ca 250 box-koncept är Smakbox utsedd till den bästa, alla kategorier.

- Vi är så nöjda för den fina respons vi fått från våra prenumeranter som verkligen gillar vår tjänst! Säger Anna Dagälv, grundare och ansvarig för försäljning och marknadsföring

Fokus för 2018 blir mer anpassning av innehållet i boxarna och att erbjuda kunderna fler leveransalternativ.

- Vi känner våra prenumeranter väldigt bra och matchar smakerna på bästa sätt för att ge mer tillbaka till våra samarbetspartners och prenumeranter. I oktober 2017 lanserade vi en ny inriktning som heter Smakbox Balans, en grönare vegetariskt box med mindre tillsatt socker. Vi gör också mindre anpassningar. Nu i april packade vi Smakbox i hela 20 olika upplagor, vi hade exempelvis en upplaga som skickades till de som har Nespresso kapselmaskin, fortsätter Anna Dagälv.

Mer information hittas på www.smakbox.se 

Pressbilder hittas på www.smakbox.se/press


Om Smakbox

Smakbox är till för dig som gillar mat, söker inspiration och vill upptäcka nya produkter! Varannan månad får du ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Recept och inspiration medföljer! Smakbox finns i 4 smakinriktningar: Smakbox Original, Måltid, Nyfiken och Balans. Läs mer om likheter och olikheter på smakbox.se. Du betalar 199 kr per box och värdet uppgår till 350 - 450 kr. Frakt ingår i priset. Det är ingen bindningstid och det är enkelt att starta, pausa eller avsluta din prenumeration. Smakbox skickas till utlämningsställe över hela Sverige där du hämtar den. Vi levererar också med hemleverans där det är möjligt. Hemma packar du upp, överraskas och upplever nya smaker och produkter. Vill du kan du inspireras eller dela med dig på #smakbox på Instagram och Facebook. Prova Smakbox och hitta nya favoriter!

Kontaktpersoner

Anna Dagälv
Anna Dagälv