2018-12-12 11:07Pressmeddelande

Kundsuccé och en utmanare till traditionell marknadsföring

Smakbox första år har varit en succé sedan starten för 1 drygt år sedan. Nu packas över 10 000 boxar per utskick som når över 30 000 matintresserade. Över 100 produktnyheter och smaker från stora och små varumärken har nått direkt hem till matälskande hushåll över hela Sverige. 

I januari 2017 utsågs Smakbox till Årets Prenumerationsbox i Sverige 2016 av hittabox.se och vann även kategorierna Bästa Innehåll och Årets Nykomling. 

Totalt har nu 8 upplagor av Smakbox skickats ut sedan starten i mars 2016. Det innebär också möjligheten att se effekten för en medverkande produkt. Siffrorna bekräftar visionen från start; att sampling på ett roligt sätt till matintresserade hushåll ger en direkt effekt på försäljningen och är effektivare än de flesta traditionella sätt att marknadsföra sig. 

Återköpsgraden är hög - 3 produkter köps i snitt per 

box av en mottagare 

Effektivare än butiksdemo – 20 – 40 % av 

kostnaden för demo i butik 

Låg träffkostnad - träffkostnad per provsmakning är 

1 – 5 kr 

Kraftfull spridning i sociala medier - varje produkt 

når 100.000 - 200.000 matintresserade via Instagram 

och Facebook på ett genuint sätt 

 

De båda grundarna Per Ingman och Anna Dagälv har båda sina rötter i dagligvaruhandeln. 

- Det här är precis rätt målgrupp att nå ut till: förändringsbenägna hushåll som aktivt söker nya favoritprodukter och är ambassadörer till vänner och bekanta, säger Per Ingman. 

- Vi märker att fler och fler varumärker växlar om sin marknadsföringsbudget till mer innovativa och smarta sätt att nå ut, säger Anna Dagälv. Jag tror att kartan för marknadsföring inom dagligvaruhandeln håller på att ritas om. Provsmakning är en nyckel till köp och via den här typen av aktivitet sker det kostnadseffektivt och smidigt. 

Vill du veta mer, kontakta Anna Dagälv på anna.dagalv@smakbox.se / 0707561193

www.smakbox.se 

Instagram: @smakbox, Facebook: facebook.com/smakboxse 

Pressbilder hittas på www.smakbox.se/press 


Om Smakbox

Smakbox är till för dig som är matintresserad, söker inspiration och vill upptäcka nya produkter! Varannan månad får du ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Recept och inspiration medföljer! Smakbox finns i 4 smakinriktningar: Smakbox Original, Måltid, Nyfiken och Balans. Läs mer om likheter och olikheter på smakbox.se. Du betalar 199 kr per box och värdet uppgår till 350 - 450 kr. Frakt ingår i priset. Det är ingen bindningstid och det är enkelt att starta, pausa eller avsluta din prenumeration. Smakbox skickas till utlämningsställe över hela Sverige där du hämtar den. Vi levererar också med hemleverans där det är möjligt. Hemma packar du upp, överraskas och upplever nya smaker och produkter. Vill du kan du inspireras eller dela med dig på #smakbox på Instagram och Facebook. Prova Smakbox och hitta nya favoriter!


Kontaktpersoner

Anna Dagälv
Anna Dagälv